Запорізька влада і місцевий Майдан шукають взаєморозуміння

Світлана Куропій  |  Субота, 15 березня 2014, 23:40
На Запоріжжі підписано Меморандум про взаємодію та співробітництво влади і майданівців.
Запорізька влада і місцевий Майдан шукають взаєморозуміння

Цей документ підписали новий голова обласної державної адміністрації (ОДА) Валерій Баранов та секретар Народної ради Олег Ткаченко. У Меморандумі йдеться про тісну взаємодію між ОДА, Народною радою та коаліцією громадських організацій та рухів, створених Майданом. Урочистості відбулись на очах десятків активістів та ЗМІ.

Меморандум підписано з метою підвищення ефективності участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики на Запоріжжі. Обидва органи відтепер зобов’язались інформувати одне одного про свою діяльність та взаємно розглядати пропозиції щодо кадрового призначення осіб. Також планується спільне розроблення проектів та різноманітних соціально-економічних програм.

Дія Меморандуму розпочинається з дня його підписання і  припиняється тоді, коли обидві сторони приймуть відповідне рішення.
Також голова ОДА зазначив, що  сьогодні на Запоріжжі спостерігається позитивне просування у єдності та спільній плідній роботі між вищезгаданими органами. Валерій Баранов повідав присутнім про специфіку співбесід з головами районів, які знаходяться на фінальному етапі. Як стверджує керманич області, близько 40% опитаних будуть замінені, ще частині – запропоновано вийти або призупинити членство у партії. У деяких закладах депутати планують провести таємне голосування на обрання керівника.

Пан Валерій заявив, що є необхідність у скороченні чисельності апарату облдержадміністрації приблизно у два рази. 

Також у ході підписання Меморандуму було розглянуто питання щодо розміщення ГО «Народна самооборона» та Народного контролю. На прохання Народної ради представникам організації відведено приміщення та підготовлено необхідну техніку для роботи.

Окрім скорочень, Запоріжжя очікує ще одна кадрова зміна – новий прокурор області. Цю посаду очолить Олександр Шацький. Чоловік вже обіймав цю посаду у період у 2005-2006 роках, а у період розгортання подій на Майдані став його активним учасником.

Також у області буде сформовано новий склад Громадської ради при обласній державній адміністрації. На думку Валерія Баранова,  саме забезпечення вільного доступу до органів влади зможе зробити роботу чиновників більш злагодженою та прозорою.

Фото: TimeNews

 

comments powered by HyperComments