На Полтавщині започатковано бойкот товарів з Росії

Світлана Куропій  |  Четвер, 13 березня 2014, 20:55
Активісти Полтави закликають жителів міста не купувати товари російського виробництва.
На Полтавщині започатковано бойкот товарів з Росії

Зокрема, нещодавно учасники Автомайдану пікетували російські АЗС російських фірм. З понеділка на нараді було вирішено відмовитись від послуг, які надають «Лукойл» та «ТНК», адже ці заправки належать компаніям Росії, а відповідно, прибуток, отриманий на території України, поповнює скарбницю сусідньої держави-агресора.

Окрім пікету учасники Автомайдану також підготували агітаційні листівки для жителів міста. Десятки автомобілів під керівництвом лідера Полтавського Автомайдану Андрія Баранова вирушили до АЗС. Керівник заправки «Лукойл» у Супрунівці одразу ж запевнив, що у разі блокування в’їзду на АЗС буде звертатися до «керівництва».

Пікетувальники не здалися і повідомили, що наразі не бойкотують АЗС, а лише інформують водіїв про те, що кожна копійка, витрачена на пальне на російських заправках, фінансує війну Росії проти України.

Результати виявилися втішними. За годину роботи автомайданівців на «Лукойл» заправився лише один автомобіль, ті, що проїжджали повз, гучно підтримували пікетувальників своїми сигналами.

Також активісти відвідали заправну станцію у Мачухах. Проїзд заблоковано не було, але люди розмістились навколо АЗС з великими агітаційними плакатами. Керівництво заправки до пікетувальників не вийшло, роботу агітаційної громади підтримали місцеві жителі.

Завдяки вдало проведеній агітаційній роботі та роздачі інформаційних листівок більшість автовласників приймали рішення ігнорувати цю заправку.

Окрім того, активісти майданівських рухів на Полтавщині пропонують жителям міста пікетувати будь-які інші товари, що експортує до нас сусідня держава. Реакція полтавчан видалась неоднозначною, та все ж багато хто готовий менше купувати російських товарів, а є й такі, що  готові взагалі від них відмовитися.

Фото: nvip.com.ua
 

comments powered by HyperComments