Тарас Стецьків: діючі політики ніколи не напишуть доброї Конституції

Борис Недільний  |  Середа, 26 лютого 2014, 13:22
На сьогодні головне завдання Майдану домогтися створення технократичного уряду, куди увійдуть професіонали, а не політики.
Тарас  Стецьків: діючі політики ніколи не напишуть доброї  Конституції

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав Тарас Стецьків. Він також наполягає на написанні нової Конституції та люстрації.

«Головною вимогою Майдану щодо нового уряду має бути не створення політичного (коаліційного уряду), а формування позапартійного (технічного) перехідного уряду, у який увійдуть галузеві фахівці, технократи, а не партійні популісти. І прем'єр також має бути рівновіддаленим від політичних сил і не претендувати на президентську посаду. Необхідність цього полягає в тому, що завданням перехідного уряду буде робити непопулярні кроки, врятувати країну від дефолту і підписати угоду з ЄС. Діючі політичні діячі ніколи не зможуть цього зробити на міністерських посадах, оскільки будуть думати про свої рейтинги і політичну кар'єру», - вважає Стецьків.

На його переконання, сьогодні існує велика небезпека повторити помилки  2004 року, коли діячі «режиму відкупилися від переслідування, знайшовши тих, у новій владі, кому можна дати відкупне». Окрім того, вважає Тарас Стецьків, на заміну регіоналам, владу в Україні може взяти «колективний олігархат», адже усі парламентські партії перебувають під впливом олігархів.

«Повна люстрація суддів, прокурорів, міліції, податкової адміністрації і виконавчих органів. Через прийняття спеціального закону і створення люстраційних комісій по кожній категорії. Включення представників Майдану в люстраційні комісії. Скликання – через прийняття окремого закону – Установчих Зборів для прийняття нової Конституції України. Діюча Верховна Рада ніколи не прийме доброї Конституції. Діючі політики завжди будуть прагнути писати правила під себе, а не для країни», - переконаний політик.

comments powered by HyperComments