Олімпіада-2014. Підсумки: Перша за останні 20 років золота медаль

Дмитро Майстренко  |  Понеділок, 24 лютого 2014, 21:48
Після того, як національна олімпійська збірна повернулася з олімпійського Сочі, можна підбити підсумки виступів наших спортсменів. Головною подією, звичайно, стало «золото» українських біатлоністок.
Олімпіада-2014. Підсумки: Перша за останні 20 років золота медаль

Востаннє олімпійське «золото» в Україну привозили далекого 1994 року. Тоді українська фігуристка Оксана Баюл виконала одну з найкращих в історії фігурного катання коротку програму. І їй вдалося з норвезького Ліллегаммера привезти золоту медаль.

Наступного олімпійського «золота» зимових Ігор незалежній Україні довелося чекати аж двадцять років. Цього разу рівних не було нашим біатлоністкам Віті й Валі Семеренкам, Юлії Джимі та Олені Підгрушній в естафеті.

Хоча перша олімпійська медаль для України була не золотою, а бронзовою. Цю нагороду виборола все та ж біатлоністка Віта Семеренко. Вона прийшла третьою до фінішу в спринті.

У загальному заліку нагород українська національна олімпійська збірна розташувалася на 20-й сходинці. На вершині ж медального заліку опинилася збірна Росії, яка загалом здобула 33 нагороди (13 – золотих, 11 – срібних, 9 – бронзових). Слідом за господаркою Ігор другу сходинку посіли норвезькі олімпійці  (11 – золотих, 5 – срібних, 10 – бронзових). Третьою стала канадська команда  (10 – золотих, 10 – срібних, 5 – бронзових).

Сергій Бубка, очільник Національного олімпійського комітету, оцінив виступ команди, як вдалий.

«Виступ нашої збірної в Сочі вважаю дуже успішним. 8 років ми чекали олімпійську нагороду на зимових Іграх, 20 років – на зимове олімпійське «золото». За кількістю і якістю медалей ми повторили успіх в Ліллехаммері-94. Однак зараз у нас відразу чотири Олімпійські чемпіонки та бронзова призерка», – цитує Сергія Бубку сайт «Дєло.ua».

Також голова НОКу відначив, що для 24 із 43 олімпійців Олімпіада в Сочі стала першою в кар’єрі. Це має дати багато досвіду для молодих спортсменів. І таким чином, сприти подальшому спортивному розвиткові.

На закриття Олімпійських ігор українські спортсмени вийшли з траурними стрічками. Таким чином, вони висловили жалобу за загиблими на майдані Незалежності.

 Загалом на цих Іграх було розіграно 98 комплектів нагород. Медалі виграли представники 26 країн. Наступні XXIII зимові Олімпійські ігри пройдуть в 2018 році в корейському місті Пйончанг.

Фото: facebook.com/olympicua

 

comments powered by HyperComments