Вінниця: пікетування обласної міліції та Народне віче

Світлана Куропій  |  Субота, 15 лютого 2014, 12:53
Загальнонаціональні страйки-попередження виявляються у різних містах різними формами.
Вінниця: пікетування обласної міліції та Народне віче

До  прикладу, жителі Вінниччини пікетували приміщення обласного управління міліції. Дуже хотіли громадяни «познайомитись та поспілкуватись» з головним міліціонером області. Скандуючи «Міліція з народом!»,  виконуючи гімн та вірші вінничани оточили будівлю.

 Ініціаторами акції виступила партія «УДАР», закликавши народ виступити за кримінальне покарання тих, хто бив, катував і вбивав людей, що протестували проти режиму Януковича. Також мітингарі висунули вимоги, що стосуються створення Уряду народної довіри, який виведе економіку з кризи. Не оминули питання спецпідрозділів МВС – їх просять  вивести зі столиці та внести зміни до законодавства України, які б унеможливили зосередження в одних руках диктаторських повноважень. У разі невиконання вимог мітингувальники погрозили перекриттям руху транспорту містом.

Окрім страйку у жителів міста виникло всезагальне обурення зникненням одного з наметів місцевого ЄвроМайдану, що належить народному депутату Володимиру Яворівському.
Головнокомандувач міліціянтами до народу так і не з’явився, натомість жителі Вінниці мали змогу поспілкуватись з прес-офіцером Анною Олійник. Та все ж 5 активістів акції були запрошені до окремої бесіди з полковником Олегом Школьним. Саме ними й було передано до  міліції заяву про демонтаж та викрадення намету. Зустріч та розмова завершились вдало, результат: полковник дав обіцянку проінформувати про перебіг розслідування в триденний термін.

Та все ж  активісти вимагають повернути намет до початку Народного віче, яке має відбутись 15 лютого. Окрім того, в суботу  центральна площа міста збирає жителів та гостей Вінниччини на концерт. Своєрідну підтримку для головного Майдану країни за ініціативи ГО «Опора» влаштують піаністи.  Інструмент планують розмалювати у кольори державного прапору,  а також настроїти для повноцінної роботи.

Фото: ILikeNews
 

comments powered by HyperComments