Ультиматум генерала: Або звільніть невинних людей, або я виведу в Черкасах тисячі бойових хлопців

Субота, 8 лютого 2014, 20:51
Яку інформацію приховує влада про штурм обласної державної адміністрації (ОДА)? На Черкащині готовий поділитися правдою з народом колишній керівник місцевої міліції та СБУ краю генерал Микола Каплій.
Ультиматум генерала: Або звільніть невинних людей, або я виведу в Черкасах  тисячі  бойових хлопців

А  це "штурмовик"  черкаської влади - студент-дизайнер  Владислав Компанієць

Три дні є у влади, щоб  піти на компроміс з народом і досягти порозумінь, а у разі відсутності зрушень, інформацію, якою володіє пан Микола буде оприлюднено  у ЗМІ. Сам чоловік своє рішення вмотивовує так: «Хочу зупинити той безпрєдєл, що відбувається у Черкасах. Знаю, що під час штурму там була саме черкаська міліція.  Знаю коли, звідки і куди привозив людей, хто їх озброював. Розповім, якщо не звільнять всіх тих дітей, яких затримували не в приміщеннях ОДА»  (під час останнього так званого штурму було затримано  12  осіб).

Вже відбулися переговори міліціонера з Валерієм Черняком - головою Черкаської облради, але екс-працівник СБУ стверджує, що готовий організувати 10-тисячний мітинг, на який прийдуть й ветерани Афганістану, й  ліквідатори Чорнобильської АЕС. «Відсотків 40 міліції теж вийде, коли я їх закличу. Нормальна міліція завжди з народом», - стверджує Микола Каплій. Також чоловік гарантує, що протести не нестимуть за собою розрух чи погромів,  а також захватів будь-яких об’єктів.

Якщо влада не реагує на мирні прохання та боротьбу народу за свої інтереси, то маси мусять йти на свій захист.

Мітингувальники коло Будинку правосуддя, де вирішували долю затриманих черкащан

Слова Миколи Каплія підтверджує одна з учасниць, що також постраждала на  мітингу, черкаська пенсіонерка Оксана Рудоман. Жінка запевняє, що особисто була свідком штурму ОДА, що відбувся в ніч із 23 на 24 січня і сама стала «жертвою» правоохоронців, що відкрили вогонь по мітингувальникам. «Напевно, вони були готові до штурму», – розповідає пані Оксана. Хоч мітингувальникам і вдалось  відтіснити наступ міліціонерів, та всередині приміщення їх чекав ще один загін представників правоохоронних органів. Вибухи, за словами жінки,  почали лунати ще до того як народ потрапив у середину приміщення ОДА.

«Потім почали з вікон викидати документи. Тільки розбили вікна, звідти одразу на людей почали випускати сльозогінний газ, кидати світлошумові гранати і лити воду».
Жінка запевняє, що штурм будівлі був спровокований, а затриманих і засуджених громадян взагалі не було на мітингу.
«Ті, що все громили, були в спортивному, молодші. Мабуть, якісь фізкультурники у спортивних костюмах, курточках, у масках і шапочках, в кросівках. А наші люди, які йдуть на Майдан, одягаються тепло», – саме  за такою ідентифікацією жителі й розрізняють мирних мітингувальників і провокаторів акції.

Фото: Прочерк

 

comments powered by HyperComments