Назустріч з'їзду: Євромайдани у Львові, Калуші та Дніпропетровську вже обрали делегатів

Світлана Куропій  |  Понеділок, 6 січня 2014, 19:14
В областях України учасники протестів готуються до першого загального з’їзду Євромайданів, який запланований на 11 та 12 грудня у Харкові. Кожен Євромайдан мають представляти не більше трьох осіб, а від Києва — очікуються по 3 особи від кожного сектора. При тому організаторами встановлено, що члени парламентських партій як делегати з’їзду вітатися не будуть. Щоправда, за кілька днів до харківського зібрання відомо про обрання делегатів лише у кількох областях.
Назустріч з'їзду: Євромайдани у Львові, Калуші та Дніпропетровську вже обрали делегатів

Зокрема, вже повідомлено, що Львівський оргкомітет ВО «Майдан» за рішенням засідання організаційного комітету Львівського обласного осередку делегує до Харкова О.Кузана та В.Веремчука, які уповноважені захищати один з пріоритетних напрямків роботи «Майдану» - поширення програмних засад об’єднання та створення нових осередків на території Львівської області.

Місто Калуш Івано-Франківської області  на громадянському віче «Шляхетна Україна» також визначилось з представниками на Харківський форум. Ними обрані підприємець Володимир Іваницький, керуючий міськрайонним Комітетом опору диктатурі Петро Цюпа та голова громадської організації «Спілка малого і середнього бізнесу «Альтернатива»  Леся Мартиненко.

//litsa.com.ua

Не залишився осторонь і схід країни. Учасники Дніпропетровського Євромайдану 5 січня зібралися на народне віче, щоб обрати своїх трьох представників. У дніпропетровському парку Глоби шляхом відкритого голосування було ухвалено, що на з’їзді в Харкові будуть присутні: організатор та комендант місцевого Євромайдану Віктор Романенко, правозахисник Василь Сухов та один з координаторів майдану, викладач  вищої школи  Іван Макаревич.

Нагадуємо, що 27 грудня у столиці України відбулась Всеукраїнська конференція, на якій постановили 11-12 січня організувати у Харкові загальний з’їзд представників усіх Євромайданів країни. Саме там планується обговорити план дій для встановлення в Україні «відповідальної демократії», налагодити механізми координації та зв’язку між Євромайданами, та поділитись досвідом, обговорити проблеми безпеки, правового захисту, матеріального забезпечення учасників майданів та інші поточні справи.
 

comments powered by HyperComments