Мітингувальники стикнулись з "Беркутом під пам'ятником Леніну на Бесарабці. У сутичці брав активну участь "свободівець" Андрій Тягнибок

Катерина Поліщук  |  Неділя, 1 грудня 2013, 20:59
Намагання мітингувальників повалити пам'ятник Леніну на Бесарабській площі столиці закінчилося сутичкою з "Беркутом". Постраждало кілька мітингувальників, беркутівець та журналіст. Основні заворушення чинять молоді хлопці в масках, яких раніше бачили на штурмі Кабміну на вулиці Банковій. В обох випадках мітингувальники заявляють, що це провокація і закликають людей проводити акції протесту мирно.
Мітингувальники стикнулись з "Беркутом  під пам'ятником Леніну  на Бесарабці. У сутичці брав активну участь "свободівець" Андрій Тягнибок

Близько 50 мітингувальників намагались знести пам'ятник Леніну  на Бесарабській площі у Києві. Накинувши мотузку на постамент, мітингувальники показово намагались звалити міцну сульптуру з постаменту. Міліціонери, які стояли під пам'ятником. мляво відреагували на ці потуги, поки до охочих не приєднались "Беркут" та хлопці в масках. Далі в хід пішли файєри та шумові гранати.

З перемінним успіхом "Беркуту" все ж вдалося відбити напади. Однак під час сутичок постраждало кілька людей, беркутівець та журналіст. На постамент вийшов один з мітингувалтьників, який закликав не нападати на  правоохоронців і заявив, що це була провокація.   Також у сутичці  на Бессарабці  брав участь колишній депутат Львівської обласної ради, а тепер нардеп від ВО "Свобода"  Андрій Тягнибок.  

comments powered by HyperComments