У пансіонаті на Львівщині знайшли прихисток люди з Харкова

Четвер, 28 липня 2022, 13:34
Великомостівський геріатричний пансіонат приймає людей поважного віку та людей з інвалідністю, які потребують догляду, – і жінок, і чоловіків.
У пансіонаті на Львівщині знайшли прихисток люди з Харкова

Зараз тут проживають 136 осіб, з них 17 – переселенці з Бахмута, Лисичанська, Слов’янська, Харкова, Миколаєва та Бучі, повідомляє Львівська ОВА.

На подвір’ї подбали про благоустрій – доглянуті квіткові клумби, ростуть декоративні кущі та дерева. Відремонтовані і їдальня, і санвузли та душові, у частині кімнат – свіжий або косметичний ремонт. Тут також діють капличка та зал зібрань, бібліотека, фізкабінет. Є власний сад і майже 30 корів.

Директор закладу Ігор Демків розповідає, що вільних місць майже немає – зараз можуть прийняти двох або трьох людей. Привести заклад до стану, в якому він є зараз, вдалося завдяки поступовій та систематичній праці впродовж вісімнадцяти років – саме стільки часу директор обіймає свою посаду. Додає, що підопічним пансіонату допомагали й українські, і міжнародні благодійні організації. Зокрема, виплачували їм грошову допомогу.

Нагадаємо, у кількох закладах психоневрологічного типу на Львівщині хочуть облаштувати додаткові місця. Цей заклад також розглядають як такий, що може потенційно приймати більше людей.

 

comments powered by HyperComments