У Львові закривають гуманітарний штаб

Середа, 13 липня 2022, 15:41
Раніше у гуманітарному штабі на базі Палацу мистецтв збирали і розвозили речі на потреби армії та переселенців. Тепер зосереджені на допомозі військовослужбовцям.
У Львові закривають гуманітарний штаб

Волонтерський гуманітарний штаб, що у львівському Палаці мистецтв на вул. Коперника, надалі працює і не планує закриватися. Інформація про те, що центр згортає свою діяльність, бо не має офіційного статусу, не відповідає дійсності. Про це повідомив керівник штабу та директор Палацу мистецтв Юрій Візняк.

«Якщо раніше у гуманітарному штабі на базі Палацу мистецтв збирали і розвозили речі на потреби армії та переселенців, то тепер у більшій мірі ми зосереджені на допомозі військовослужбовцям. Наприклад, сьогодні було відвантаження для потребуючих людей Харкова і Харківщини», – каже Юрій Візняк.

За його словами, через те, що зменшилася кількість поставок продуктів, у штабі практично призупинили відділ надання допомоги внутрішньо переміщеним особам. Ті залишки одягу, дитячих іграшок чи медикаментів, які є, ще видаватимуть.

Увесь Палац мистецтв, як каже Юрій Візняк, займаний, адже в ньому зосереджений офіс підтримки сімей, виставкова зала, зала, де проводять вишколи для волонтерів, Музей Шевченка, а від завтра запрацює ще й Молодіжний центр.

«Коли 24 лютого відкривався штаб, тут уже готували «коктейлі Молотова». Штаб починав діяти відповідно до мого наказу, як керівника закладу, де все було структуровано по відділах. Крім цього, у квітні підписали меморандум із Львівською ОВА, куди входять кілька громадських організацій. Підтримка у нас є, штаб не закривається, а надалі працює», – каже Юрій Візняк і додає, що за час роботи гуманітарного штабу вдалося допомогти отримати допомогу більше 16 тис. ВПО.

За словами Юрія Візняка, штаб працює з понеділка до п’ятниці – з 10 до 16.45 год. Субота і неділя – вихідні.

comments powered by HyperComments