Двоє водіїв трамвая зі Львова беруть участь в Міжнародному трамвайному чемпіонаті TRAM - EM – 2022 в Лейпцігу

П'ятниця, 20 травня 2022, 10:02
У Міжнародному чемпіонаті TRAM - EM – 2022, який відбудеться завтра, візьмуть участь водії-професіонали Степан Поплавський та Ірина Козак. Окрім них в чемпіонаті беруть участь водії із Києва.
Двоє водіїв трамвая зі Львова беруть участь в Міжнародному трамвайному чемпіонаті TRAM - EM – 2022 в Лейпцігу

У цьогорічному Міжнародному трамвайному чемпіонаті TRAM - EM – 2022, який відбудеться завтра, 21 травня 2022 року в німецькому Лейпцігу, Україну представляють команди трамвайників Львова та Києва, У четвер, 19 травня вони прибули до Лейпціга і готуються перемагати. Львів на міжнародному конкурсі водійської майстерності представлятимуть водії трамвая Степан Поплавський та Ірина Козак, Про це повідомили в ЛКП "Львівелектротранс".

На підприємстві кажуть, що на другому тижні повномасштабного вторгнення рашистів в Україну, ЛКП "Львівелектротранс" отримало запрошення до участі в Міжнародному трамвайному чемпіонаті TRAM - EM – 2022. У листі організатори турніру наголосили, що запрошення для трамвайних господарств із росії на цей захід скасували.

Тож на підприємстві вирішили долучитись до чемпіонату.

Поки львівські водії посилено тренувалися, команда паралельно готувала промоційну кампанію #closetheskyUA Львівський трамвай. Форму та відеовізитку, які є традиційними елементами змагань, переглянули понад 80 тисяч користувачів у соцмережах facebook, Instagram та YouTub.

Зазначимо, що Міжнародний трамвайний чемпіонат TRAM - EM є міжнародним конкурсом водійської майстерності, в якому кращі водії трамвая із різних країн світу зустрічаються раз на рік, щоб випробувати себе в різних дисциплінах. За результатами змагань визначають кращу команду водіїв.

Цьогоріч ЛКП "Львівелектротранс" на TRAM - EM представляють водії-інструктори Степан Поплавський та Ірина Козак.

Команда ЛКП "Львівелектротранс" на чемпіонаті TRAM-EM – 2022

Степан Поплавський - перший водій трамвая в Україні, який освоїв керування низькопідлоговим п'ятисекційним трамваєм "Електрон". Сьогодні він є вчителем і наставником для інших водіїв, які опановують мистецтво керування трамвайним вагоном. Він готував водіїв трамвая не тільки для Львова. Хобі – рибальство. Тіло і характер загартовує у крижаній воді.

Ірина Козак – інструктор з водіння трамваю. Свою роботу любить понад усе. Із задоволенням ділиться цією любов’ю як інструктор для інших водіїв. Крилата мрія – освоїти керування «залізним птахом». Часто жартує, що панель керування трамваєм чимось схожа на прилади у літаку.

Столицю України на міжнародному чемпіонаті TRAM-EM – 2022 представлятимуть дві водійки трамвай КП "Київпастранс" - Світлана Афанасьєва та Галина Загорна. Вони мають стаж роботи 15 і 12 років відповідно. Якщо львів'яни вперше беруть участь в Міжнародному трамвайному чемпіонаті, то кияни Олена Кравець і Василь Галів брали участь в TRAM-EM – 2020, який проходив в румунському місті Орадя.

Київські водійки трамвая, що братимуть участь в чемпіонаті TRAM-EM – 2022

Загалом участь у змаганнях братимуть 25 команд - з Польщі, Чехії, Німеччини, Румуніі, Болгарії, Іспанії, Швейцарії, Угорщини, Ірландії, Італії, Франції, Болгарії, Швеції, Португалії, Австрії, Бельгії, Словаччини, Люксембургу та Австралії.

Online трансляцію чемпіонату можна буде подивитися за цим посиланням.

 

comments powered by HyperComments