На Львівщині вшановують пам'ять жертв політичних репресій

Неділя, 15 травня 2022, 14:02
Міський голова Львова разом із дружиною та сином поклали квіти до підніжжя пам'ятника жертвам комуністичних злочинів у Львові
На Львівщині вшановують пам'ять жертв політичних репресій

В неділю 15 травня Львівщина, як і уся Україна відзначає День пам'яті жертв політичних репресій. Відповідно, по всьому місту Львову на будинках вивісили державні синьо-жовті прапори із чорними стрічками. Біля міської ратуші та районних адміністрацій також вивісили червоно-чорні прапори.

Аби вшанувати пам’ять усіх, хто постраждав внаслідок репресій, міський голова Львова Андрій Садовий із дружиною Катериною та сином Антонієм поклали квіти до підніжжя пам’ятника жертвам комуністичних злочинів у Львові.

«Ми думали, що це пам’ятник про минуле. Виявилось, що і про майбутнє. Бо поки ця недоімперія буде існувати, в неволі залишатимуться десятки народів та народностей. У День пам’яті жертв політичних репресій, на жаль, знову говоримо не лише про минуле. Говоримо про ворога. Розуміємо, на що він здатний. Вчимо історію. Шануємо пам’ять Героїв», - зазначив Андрій Садовий.

“Цвіт нації – людей, які були знищені через те, що є українцями. Виселені з рідних земель, ув’язнені, вбиті разом з тисячами інших земляків, – так розправлявся комуністичний тоталітарний режим із «ворогами держави».

Минуло менш ніж століття від часів цих звірств, як путінський режим скористався цими ж методами. Фільтраційні табори, примусові вивезення, знущання, допити, масові вбивства – лише частина з того, на що пішла країна-терорист впродовж останнього 81 дня. Буча, Ірпінь, Гостомель, Бородянка, Маріуполь. Пам‘ятаємо про усіх, хто постраждав через репресії росії. Змусимо виконавців путінських кривавих наказів відповісти за це сповна. Вічна пам‘ять нашим Героям”, - зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

День пам'яті жертв політичних репресій — щорічний національний пам'ятний день в Україні, що припадає на третю неділю травня.

 

comments powered by HyperComments