Із львівського Західноукраїнського спеціалізованого медичного центру важкохворих дітей евакуюють за кордон

Четвер, 5 травня 2022, 08:02
Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україні через центр у Львові на лікування за кордон скерували понад півтисячі важкохворих дітей
Із львівського Західноукраїнського спеціалізованого медичного центру важкохворих дітей евакуюють за кордон

Уже в тринадцятий раз важкохворі діти із різних областей України прямують за кордон із Західноукраїнського спеціалізованого медичного центру у Львові. Ці діти були вимушені покинути свої домівки в областях, де ведуться активні бойові дії. Завдяки зусиллям медиків та волонтерів із різних країн світу вони мають можливість продовжити лікування за кордоном. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

У супроводі медиків Центру маленькі пацієнти з родинами (усього 22 особи) перетнули польський кордон і очікують подальший розподіл у найкращі клініки світу. Усіх їх чекає складне лікування, яке наразі не доступне в Україні: спеціальна хіміотерапія, імунотерапія тощо. Деяких пацієнтів через гострий перебіг захворювання до польського кордону доправили автівками "швидкої допомоги", аби забезпечити безперервне лікування і збільшити шанси на порятунок.

В «Unicorn Clinic» у у Республіці Польща від початку війни уже отримали допомогу понад пів сотні пацієнтів. Українськими дітьми та їхніми  родинами опікується численна команда медиків з Дитячого дослідницького госпіталю Св. Юди (St. Jude Children's Research Hospital, США), Польського товариства дитячої онкології та гематології (Polskie Towarzystwo Onkologii i Hematologii Dziecięcej, Республіка Польща), німецьких лікарень та група лікарів, студентів, волонтерів з України.

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, 24 лютого, через Центр скерували на лікування за кордон 506 важкохворих дітей з різних областей України: 408 – онкологічні пацієнти, 64 – паліативні, 24 – нефрологічні пацієнти з потребою в замісній нирковій терапії та трансплантації нирки, пацієнти з іншими патологіями.

comments powered by HyperComments