Нічних богослужень на Великдень у Львові не буде

П'ятниця, 22 квітня 2022, 15:51
Незважаючи на скасування у Великодню ніч комендантської години, рішення Ради єпископів Львова залишається у силі - нічних богослужінь не буде
Нічних богослужень на Великдень у Львові не буде

Через повномасштабну війну росії проти України, Рада єпископів Львова прийняла рішення, що нічних богослужінь на Великдень у Львові проводити недпові будуть. Це рішення не буде переглядатися незважаючи на скасування Львівською ОВА комендантської години у ніч із 23 на 24 квітня 2022 року. Відповідно, богослужіння в головних храмах Львова відбудеться за опублікованим графіком. Вірян зі числа мешканців Львова та гостей міста просять з розумінням поставитися до прийнятого рішення та в першу чергу дбати про свою безпеку, позаяк для ворога немає нічого святого.

«Попри те, що рішенням Львівської обласної військової адміністрації в Пасхальну ніч скасовано комендантську голину, змін у графіку святкових богослужінь у храмах Львова не буде. Всі богослужіння заздалегідь сплановані, складено відповідні графіки, які минулої неділі були озвучені людям.

Також Львівська міська рада це рішення проговорила з місцевими єпископами, і таке рішення Владиками було підтримане. Головна причина – це безпека львів’ян. Ми вже остаточно зрозуміли за ці два місяці страшної війни, що для ворога немає нічого святого, тому ми можемо чекати від них будь-якої підлості, навіть у найбільше християнське свято. Відтак закликаємо львів’ян бути пильними, зберігати спокій та молитися за нашу швидку перемогу», – наголосив Євген Бойко, директор департаменту «Адміністрація міського голови» ЛМР.

«Усі графіки пасхальних богослужінь були сформовані ще до Вербної неділі. Тому, так як вони були сформовані, так вони і будуть звершуватися. Час ночі, на жаль, є сприятливий для ворога. Вранці, вдень, коли є сонце, ми маємо більше можливостей захистити вірян. Вранці легше сховатися – пройти в укриття. Тому закликаємо людей приходити на богослужіння у світлий час. Світло завжди перемагає темряву. Воскресіння переможе ніч. Воскресіння - це світло, це радість, це перемога. І ми також обов’язково переможемо. А Паску святкуватимемо так, як вже запланували», - зазначив Кіпріан Лозинський, ігумен ПЦУ.

Також ігумент Кіпріан рекомендував брати участь в богослужіннях онлайн.

comments powered by HyperComments