На Львівщині у Великодню ніч скасували комендантську годину

П'ятниця, 22 квітня 2022, 14:21
Відповідний наказ підписав очільник Львівщини Максим Козицький. Комендантська година скасована на один день
На Львівщині у Великодню ніч скасували комендантську годину

У Львові та Львівській області у Великодню ніч із 23:00 23 квітня 2022 року до 06:00 24 квітня 2022 року комендантська година не діятиме. Відповідний наказ підписав очільник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький. Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

Про це йдеться у наказі “Про внесення змін до наказу начальника обласної військової адміністрації від 25.02.2022 No 1/22” №68/22 від 22/04 2022. Таким чином у храмах Львівщини зможуть відбутися традиційні нічні богослужіння.

Попри скасування комендантської години у Пасхальну ніч, при пересуванні населеними пунктами громадянам необхідно завжди мати при собі документ, що посвідчує особу.

"Святкування Великодня на Львівщині завжди було особливою і довгоочікуваною подією. Сьогодні воно відбуватиметься у нових реаліях війни, які для багатьох стали випробуванням. Задля збереження багатовікової традиції нічних пасхальних богослужінь та для збереження духовної стійкості усіх вірян було прийняте рішення про скасування комендантської години у пасхальну ніч.

Водночас я наполегливо прошу усіх відповідально поставитись до прийнятого рішення, бути обачними та скористатися можливістю пересуватися у цю великодню ніч лише задля участі у богослужіннях. Також ще раз наголошую на заходах безпеки: якщо ви перебуваєте в храмі на богослужінні і залунала сирена тривоги, – ви повинні подбати про свою безпеку.

Виявляючи любов та турботу, влада та священнослужителі й надалі закликатимуть людей до відповідальності у воєнний час.

Щиро дякую кожному, хто докладає максимум зусиль на усіх фронтах для перемоги над злом, яке намагається покрити своїм мороком нашу світлу землю”, - зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Також стало відомо, що окрім Львівщини комендантську годину у Великодню ніч скасували у м. Дніпрі та у Дніпропетровській області. 

comments powered by HyperComments