При Львівському гуманітарному хабі пошили першу тисячу аптечок для воїнів

Четвер, 21 квітня 2022, 11:15
Загалом планують пошити і відправити на передову 100 тисяч готових аптечок
При Львівському гуманітарному хабі пошили першу тисячу аптечок для воїнів

При Львівському гуманітарному штабі два тижні тому почали відшивати військові аптечки. Загалом планується пошити і відправити на передову 100 тисяч готових аптечок. Про це пише пресслужба Львівської обласної військової адміністранції.

Ще понад тиждень до того шукали та закуповували тканину, фурнітуру, шукали волонтерів для пошиття.

“За гроші благодійників ми придбали матеріали на першу партію аптечок - на 20 тисяч штук. Це кошти спеціального рахунку БФ “Крила надії”, зібрані на заклик усіх нас та голови Львівської ОВА Максима Козицького. Маємо пошиті перші 1000 аптечок. Шиють їх на волонтерських засадах підприємці та вісім закладів профтехосвіти. До пошиття задіяні лише майстри, але учні часом допомагають з власної ініціативи. Медикаменти ми зібрали з обласних складів, а також вдячні за ліки всім волонтерам та друзям, які ними діляться. Також ми готові закуповувати медикаменти за розумними цінами, просимо про контакти постачальників. І так само шукаємо кваліфікованих швачок-волонтерів”, - розповів заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

Готові аптечки волонтери та депутати звозять до Львова. Тут, в обласному штабі, під наглядом фармацевтів волонтери їх наповнюють за списком ліків, який затвердили військові медики.

"Індивідуальні аптечки дуже важливі у перші хвилини після поранення. Наше військо зараз великою мірою забезпечене тактичними аптечками натівського зразка. Але ці нічим не поступаються. У 2014-2015 ми таких не мали", - каже волонтер, ветеран російсько-української війни, керівник управління житлово-комунального управління області Петро Назар. Він шукає, формує і передає аптечки для українського  війська з перших днів війни. Тож добре знає, яке їх наповнення та як важливо пильнувати за якістю наповнення.

Ліки, які потрібні для формування аптечки та які шукають і звозять до гуманітарного штабу, можна переглянути за посиланням. Серед найбільш дефіцитних медикаментів: турнікети, таблетки для знезараження води, гемостатики, набір для декомпресії, тактичні ножиці.

У наповненні аптечок, каже депутат Львівської обласної ради Захар Миляник, який відповідає за логістику процесу, область також співпрацює з волонтерами: готовими підсумками діляться зі всіма, хто може і готовий наповнити їх ліками. 

 

comments powered by HyperComments