Львів'янин Ігор Галушка виборов "золото" на "Іграх Нескорених" у Гаазі

Середа, 20 квітня 2022, 17:41
Спортсмен виборов золоту медаль у веслуванні на тренажері, коли він стояв на п’єдесталі, він підняв прапор України із надписом "Save Mariupol" та прапор "Азову"
Львів'янин Ігор Галушка виборов "золото" на "Іграх Нескорених" у Гаазі

Мешканці Львівщини продовжують "медальні жнива" на Міжнародних спортивних змаганнях "Ігри Нескорених". Спортсмен Віктор Легкодух виборов дві медалі - золоту та срібну, а Ігор Галушка - золоту медаль. Про це повідомили в пресслужбі Львівської обласної військової адміністрації.

Коли Ігор Галушка стояв піднявся на п'єдестал, він підняв прапор України із надписом «Save Mariupol» та прапор «Азову».

"Мої побратими зараз воюють в Маріуполі в оточенні, без достатньої кількості провізії та боєприпасів. Вони захищають українську землю там і саме завдяки їхній мужності та силі я можу боротися тут! Вони дають мені силу!", – сказав спортсмен.

Ігор Галушка встиг пройти Майдан та 3 роки війни. З вересня 2014-го до квітня 2017 року в складі полку «Азов» він брав участь в боях за Мар’їнку, Широкине, Водяне, Талаківку, Лебединське та Павлопіль. Отримав наскрізне кульове поранення в голову, надаючи першу домедичну допомогу на позиції підрозділу в селі Мар’їнка.  Коли після операції видужував у лікарні Мечникова у Дніпрі, вперше дізнався про "Ігри Нескорених".

Нагадаємо, що "Ігри Нескорених" - це міжнародні змагання, у яких борються за перемогу у кількох дисциплінах військовослужбовці, що отримали поранення у зоні бойових дій. У випадку України - це ветерани російсько-української війни.

comments powered by HyperComments