Кількість внутрішньо переміщених осіб на Львівщині сягнула 308 тисяч

Середа, 13 квітня 2022, 10:32
Інформацію про збільшення кількості ВПО щойно повідомив керівник Львівської обласної військової адміністрації, звітуючи за добу, що минула.
Кількість внутрішньо переміщених осіб на Львівщині сягнула 308 тисяч

«Розселили в нашій області ще понад 4 тисячі людей з регіонів, де тривають бойові дії, – зазначив Максим Козицький. – Від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну на Львівщині ми надали прихисток 308 тисячам людей. Також значна частина вимушених переселенців поселилась самостійно».

Серед іншого головного за 12 квітня голова ЛОВА зазначив, що сирена сповіщала про повітряну тривогу один раз – була загроза через наліт стратегічної авіації росії з акваторії Чорного моря.

Згадав очільник області і про паліїв трави: «Підрозділи ДСНС ліквідували 6 пожеж. Вогонь знищив 1 гектар. Палії, не забувайте, що за скоєні дії передбачений не тільки штраф. В умовах воєнного стану вас можуть прирівняти до диверсантів та позбавити волі на 15 років або довічно».

Кордон через пункти пропуску у Львівській області перетнули майже 19 тисяч осіб. Від початку війни, 24 лютого, через переходи у Львівській області за кордон виїхали 1 мільйон 557 тисяч людей.

Також голова ЛОВА поінформував жителів області про скорочення комендантської години. Якщо дотепер вона тривала з 22.00 до 6.00, то з 13 квітня –  з 23.00 до 6.00. Нагадав Максим Козицький і про те, що під час комендантської години заборонено перебувати на вулиці без спеціальної перепустки та документа, що посвідчує особу.

А ще розповів про насіннєву картоплю, що її доставили на Львівщину з Франції – 95 тонн. «Наша область стала першим регіоном України, якому надали таку гуманітарну допомогу», – похвалився керівник ЛОВА. І додав, що розподілять її між двадцятьма дрібними комерційними господарствами Львівщини. Також зазначив, що напрацьовується логістика, щоб невдовзі картоплю отримали й інші області України. Й пообіцяв трохи згодом розповісти про ключові пріоритети в аграрній сфері, які визначила Львівська ОВА на поточний рік.

comments powered by HyperComments