Завтра у Львові виступить всесвітньовідомий віолончеліст із Франції

Понеділок, 11 квітня 2022, 16:06
Виступ Готьє Капюсона відбудеться 12 квітня 2022 року опівдні в концертному залі ім. Людкевича
Завтра у Львові виступить всесвітньовідомий віолончеліст із Франції

До Львова завітає всесвітньовідомий французький віолончеліст Готьє Капюсон. Своїм візитом в нашу державу він хоче висловити підтримку героїчному українському народу. Готьє Капюсон виступить у Львівській національній філармонії ім. Мирослава Скорика. Про це повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Подія за участі музиканта відбудеться у вівторок, 12 квітня, о 12:00 у Концертному залі Людкевича.

Готьє Капюсон є одним із найуславленіших віолончелістів XXI століття. Він виступає у всьому світі з найвідомішими виконавцями та диригентами планети. У Парижі він керує класом мистецтва гри на віолончелі, який створив у 2014 році при Фундації Луї Віттона. Лауреат численних премій Готьє Капюсон вирізняється насиченою експресією гри та глибоким звучанням свого неперевершеного інструмента 1701 року майстра Маттео Гофріллера, який має назву «Амбасадор».

У цей складний для України час Готьє Капюсон завітає до Львова, щоби підтримати усіх та виразити свою солідарність з українським народом.

Разом з віолончелістом на сцені Концертного залу Людкевича виступить французький піаніст Франк Брале, якого з Готьє Капюсоном вже впродовж багатьох років об’єднують численні творчі проєкти, виступи та записи на найвідоміших музичних лейблах.

З іменитим французьким дуетом у події також почуємо українських музикантів – Миколу Гав’юка (скрипка) та Устима Жука (альт).

У їх довершеному виконанні звучатиме музика Шуберта, Шумана, Мендельсона, Елґара, популярні класичні композиції. Також у програмі почуємо «Мелодію» Мирослава Скорика, яка зараз по-особливому єднає серця у всьому світі.

Подію за участі французького віолончеліста можна буде переглянути онлайн на офіційному YouTube-каналі Львівської національної філармонії: https://youtu.be/Tr784xKweZs.

Трансляція відбудеться 12 квітня о 12:00 та буде збережена для перегляду.

comments powered by HyperComments