Львівський суд перерахував російські 650 тис. євро на потреби українського війська

Понеділок, 4 квітня 2022, 15:54
Кошти були заарештовані в рамках кримінального провадження проти російських комерсантів
Львівський суд перерахував російські 650 тис. євро на потреби українського війська

Суд у Львові прийняв рішення перерахувати на рахунки Збройних Сил України біля 650 тисяч євро, які заарештували в рамках кримінального провадження проти російських бізнесменів. Про це повідомили в пресслужбі Державного бюро розслідувань.

Суд у Львові перерахує на рахунки Збройних сил України близько 650 тисяч євро, які заарештували в рамках кримінального провадження проти російських комерсантів.

"Працівники ДБР встановили, що посадовці держпідприємства, що входить до сфери управління Державного рибного агентства України увійшли у змову з представниками іноземних компаній, у тому числі російських. Вони планували незаконно привласнити кошти через штучне зменшення суми компенсації за загибель риболовецького траулера у територіальних водах Мавританії у липні 2019 року, який на праві власності належав Україні.

Реальна ринкова вартість судна на момент його загибелі становила 10 мільйонів доларів США", - йдеться в повідомленні.

ДБР наголошує, що сума коштів та кількість майна, конфісковані у російських агресорів та їх спільників на користь України, будуть зростати з кожним днем".

Слідчі встановили, що під час розслідування, російська компанія перерахувала на рахунок українського транзитного банку суму в розмірі 650 200 євро.

Нібито ця сума повинна була відшкодувати втрату українського судна. Проте українська сторона на той момент не давала згоди на таку суму. Тому на них у судовому порядку наклали арешт.

comments powered by HyperComments