У Львові створили Український Мистецький Фронт

Середа, 30 березня 2022, 10:44
Музиканти з різних міст України об’єднуються для благодійних виступів на користь ЗСУ.
У Львові створили Український Мистецький Фронт

Український Мистецький Фронт створили у березні 2022 року під війни росії з Україною.

Перший проект Українського Мистецького Фронту -  #дешансонізація  - серія вуличних концертів у Львові, із залученням найкращих музикантів країни. Музика звучить різних форматів - класична, електронна, джаз, рок та блюз. Вже проведено 7 виступів.

Почався проєкт 18 березня на залізничому вокзалі Львова, де  біля центрального входу, в натовпі людей та тварин, з валізами в руках і острахом в очах - звучав джаз. 

Загін  відомих джазових музикантів на волонтерських засадах зіграли 40 хвилинний сет для піднесення духу та настрою біженців, що прибувають до Львова.  В проєкті взяли участь музиканти: труба -Деніс Аду (Кривий Ріг), фортепіано -Костянтин Кравчук (Вінниця) , саксофон -Давид Колпаков (Дніпро), тромбон - Андрій Арнаутов (Львів), бас -Сергій Федорчук (Львів), ударні - Маркіян Криса (Київ).

Найбільш масштабним на сьогодні став виступ 27 березня на Площі Ринок музиканта Саші Чемерова, засновника каліфорнійського рок-гурту The Gitas та українського рок гурту Димна Суміш. 

Разом з Сашею на сцену вийшов фронтмен гурту O.Torvald  з Полтави Женя Галич, який цього разу грав на басу. Гітарист з Києва Микола Цховребашвілі, гітарист зі Львову Тарас Кушнірук, та львівський перкусіоніст Даня Білоус.

Тож можливостей для реалізації проєкту багато.

Мета проєкту -  збір коштів для ЗСУ.

Задля цього, в місцях де проходитимуть перфоменси, розміщені банери з QR кодом, відсканувавши який можна перерахувати кошти на допомогу українській армії.

Зібрані гроші   надходять на  рахунок ГО Міжнародна Асоціація Мистців, далі ми передамо їх на потреби окремого полку спеціального призначення АЗОВ.

Лінк для донатів:  https://tinyurl.com/JAZZ-PRIVATBANK

comments powered by HyperComments