Почесного консуляту білорусії у Львові більше не буде

Субота, 26 березня 2022, 09:15
Українське МЗС анулювала перебування почесного консула білорусії у Львові
Почесного консуляту білорусії у Львові більше не буде

Міністерство закордонних справ України сповістило Білорусь про скорочення кількості персоналу білоруського посольства до 5 осіб. Зокрема, скасовує екзекватуру (дозвіл держави перебування на виконання консульських функцій даною особою в даному консульському окрузі, – ред.) почесного консула білорусії у Львові. Про це повідомляє "Твоє місто" із посиланням на речника МЗС України Олега Николенко.
За його словами, у відповідь на недружні дії Білорусі щодо співробітників українських дипломатичних установ в Мінську та Бресті Україна вживає такі заходи:
- Скорочує кількість персоналу посольства Білорусі в Україні до п‘яти осіб.
- Скасовує дипломатичну акредитацію решти співробітників білоруського посольства. Їхнє та членів їхніх родин перебування на території нашої держави оголошується небажаним.
- Встановлює для білоруських дипломатів після їхнього повернення до України дозвільний режим пересування за межі 40-кілометрової зони від центру Києва.
- Скасовує екзекватуру почесного консула Білорусі у Львові.
 Представник МЗС також застеріг білоруську владу, що будь-які її подальші недружні кроки щодо України отримають негайну та рішучу відповідь.
Нагадаємо, що почесний консул Білорусі у Львові Ігор Дротяк подав у відставку на знак протесту проти участі Білорусі у російській агресії. Ігор Дротяк був почесним консулом Білорусі у Львові понад 10 років. Завдяки йому у Львові відкрили Білоруський освітньо-культурний центр із національною школою, бібліотекою, газетою та відділом правового захисту.

comments powered by HyperComments