На Львівщині можуть відновити роботу дитячі садочки

Четвер, 24 березня 2022, 09:45
Про це повідомив начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький на своїй сторінці в соціальній мережі "Facebook"
На Львівщині можуть відновити роботу дитячі садочки

На Львівщині дозволено відновити роботу дитячих садочків. Про це на своїй сторінці в соціальній мережі "Facebook" повідомив начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

"Від сьогодні дитсадки на Львівщині можуть відновити роботу

Таку рекомендацію надав департамент освіти і науки ЛОВА, врахувавши можливості, безпечні умови та запити батьків.

Освітній процес можливий в очному, дистанційному чи змішаному форматі. Це визначає кожен заклад освіти самостійно.

Відповідний лист уже отримали керівники відділів освіти територіальних громад нашої області", - написав чиновник.

Козицький зазначив, що відповідно до постанови №305 Кабінету Міністрів України, дітей, які є внутрішньо переміщеними чи постраждали від воєнних дій, до закладів дошкільної освіти можуть зараховувати першочергово.

До ЗДО потрібно подати заяву про зарахування дитини, у якій є:

• заява одного з батьків

• копія свідоцтва про народження

• медична довідка, видана відповідно до статті 15 Закону України “Про захист населення від інфекційних хвороб”, разом з висновком про те, що дитина може відвідувати заклад дошкільної освіти.

Важливо, що під час подання заяви про зарахування дитини до ЗДО один з батьків або інший законний представник дитини повинен пред’явити оригінал документа, який підтверджує право на першочергове зарахування дитини, та зазначити його реквізити у заяві.

Із 14 березня для дітей віком від 3 до 6 років доступна платформа із відеозаняттями дитячий онлайн-садок НУМО. Прєкт створили Міністерство освіти і науки спільно з ЮНІСЕФ, щоб зайняти дітей пізнавальними та розвивальними активностями. Відеоматеріали доступні на YouTube-каналах МОН та ЮНІСЕФ і на платформі MEGOGO.

 

comments powered by HyperComments