На Львівщині з'явився новий «воєнком», який пов'язаний зі Слугою Народу, схемами і тіньовим бізнесом

Понеділок, 3 травня 2021, 19:08
26 квітня 2021 року Львівщина отримала нового військового комісара. Ним став Іван Марченко з Тернопільщини, 1963 року народження, замінивши на посаді Дмитра Боброва, який обіймав посаду всього декілька місяців, пише Діло.
На Львівщині з'явився новий «воєнком», який пов'язаний зі Слугою Народу, схемами і тіньовим бізнесом

Іван Марченко народився у місті Олександрія, Кіровоградської області. Служив у військовій частині у місті Тернополі, де згодом став начальником штабу. У 2003-му вийшов на пенсію.

За даними сайту «YouControl», Іван Марченко був керівником СТОВ «Тарасовецька птахофабрика». Ця справа, мабуть, більше до вподоби Івану Марченку, ніж військова служба.

Проте, у 2020 році Івана Олександровича призвали до лав ЗСУ. Провівши декілька місяців у зоні проведення ООС, отримав статус учасника бойових дій. Перед призначенням на посаду військового комісара Львівщини, Іван Марченко був командиром військової частини А7033.

Також на даний час є помічником на громадських засадах народного обранця Андрія Богданця, який пройшов у раду під прапорами «Слуга Народу»

Дружина Івана Марченка, Людмила Марченко – народна депутатка від партії «Слуга Народу». Після отримання дружиною мандату депутата Верховної Ради, Іван Марченко побачив для себе нові перспективи у ЗСУ.

Screenshot 6 12

Всією нерухомістю у сім’ї володіє новоспечений комісар. У його власності є квартира площею у 71 квадрат у місті Тернопіль, де сім’я і проживає, гараж на 25м.кв. та два автомобілі, старенький ВАЗ та придбаний у 2019 році Фольцваген Таурег, вартістю 522 тисячі гривень.

У лютому 2020 року Іван Марченко зареєстрував земельну ділянку у с.Великі Гаї, що знаходиться у передмісті Тернополя площею 0.0382 га для ведення сільського господарства. Також у цей самий період придбав ще одну ділянку у тому ж селі, розміром майже дев’ять соток з незавершеним будівництвом. Вартість земельної ділянки та розташованого на ній незавершеного будинку обійшлась Івану Марченку 198 тисяч гривень, хоча пусті земельні ділянки у цьому районі вартують у середньому близько 15 тисяч доларів США.

Дружина Івана Марченка Людмила до свого обрання у Раду займалась ресторанним бізнесом у Тернополі, а саме рестораном «Бограч», який знаходиться у тому самому будинку, де проживає подружжя. Та коли Людмила Марченко була обрана нардепом, передала бізнес чоловіку, принаймні по документах. Проте, на засіданні Верховної Ради журналісти зафіксували переписки в телефоні, в яких пані Людмила вирішувала питання зв’язані з рестораном.

Screenshot 3 13

Марченко:

 

  • А чому рахунок на мене?
  • Я ж не ПП

Настя К.:

  • Має бути на Марченка Івана?

Марченко:

  • Настюш, я депутат
  • Я не проваджу ніякої комерційної діяльності
  • ФОП Марченко Іван
  • Згідно закону все робимо
  • Я зараз проплачу, щоб ти ще раз не їхала…

Також у месенджері видно групи розмов, з назв яких можна зрозуміти що Людмила Марченко надалі займається цим бізнесом.Screenshot 4 17

Як вдалося з’ясувати журналістам «Діла» з власних джерел, Настя К. з якою вела переписку Людмила Марченко, є її помічницею на платній основі – Анастасії Колеснік. В такий не хитрий спосіб помічниця нардепки отримує зарплату з держбюджету, а по факту займається бізнесом сім’ї Марченків.

Анастасія Колеснік є також керівницею благодійної організації «Українсько-Турецький Благодійний фонд», який раніше мав назву Благодійна організація «Благодійний фонд «Людмили Марченко». Фонд зареєстрований у приміщенні, де знаходиться громадська приймальня народного депутата Людмили Марченко.

comments powered by HyperComments