Як львів’яни в карантин освячують вербу (ФОТО)

Валерій ШМАКОВ  |  Неділя, 25 квітня 2021, 17:02
Незважаючи на карантин, львів'яни сьогодні у Вербну неділю прийшли до церков, щоб посвятити вербові гілки.
Як львів’яни в карантин освячують вербу (ФОТО)

Хоч богослужіння у всіх храмах міста відбувалися із обмеженнями, та на подвір'ях деяких церков таки утворилися натовпи людей.

Напередодні свята Рада Церков міста Львова надала рекомендації священикам та вірянам усіх конфесій щодо святкування Вербної неділі та Великодня.

Наприклад, пропонували молитися вдома. Також львів'ян просили за можливості освятити гілочки верби вдома свяченою водою.

“Якщо, все ж таки, люди підуть до церкви на Вербну неділю чи на Великдень, то рекомендовано перебувати більше на вулиці. В самій церкві відстань між людьми має бути не менше 1,5 метра, люди, звичайно ж, повинні дотримуватися всіх карантинних норм – маска, дезінфекція рук”, - сказано у повідомленні.

Цілування та дотики до плащаниці заборонені. Вшанувати її можна поклоном на відстані.

Довідка:

В Україні сьогодні святкують Вербну неділю - вхід Ісуса Христа у Єрусалим. В цей день християни йдуть до церкви аби освятити вербові гілки. За описами у Євангеліях народ в Єрусалимі зустрічав Ісуса його як царя і кидав йому під ноги пальмові листки. Однак на слов'янських територіях, де пальми не ростуть, а весна настає з цвітіння верб, то пальмові гілки люди замінили вербними, які починають зеленіти і цвісти, та відповідно і назва свята змінилася.

comments powered by HyperComments