На Львівщині зафіксовано лише три несприятливі події імунізації під час щеплення проти COVID-19

Середа, 7 квітня 2021, 12:31
Йдеться про несерйозні випадки ускладнень після вакцинації, які не потребували госпіталізації пацієнтів
На Львівщині зафіксовано лише три несприятливі події імунізації під час щеплення проти COVID-19

Львівщина вийшла на третє місце серед регіонів України за темпами вакцинації населення проти коронавірусної хвороби – станом на ранок 7 квітня 2021 року на Львівщині першу дозу вакцини проти коронавірусу отримало уже 17873 особи. Більше людей вакцинували лише у місті Києві – 27158 осіб та у Дніпропетровській області – 23079 осіб. Незважаючи на значну кількість щеплень, на Львівщині зафіксовано тільки 3 несприятливі події імунізації. Про це повідомила Наталія Іванченко, очільниця Львівського обласного лабораторного центру МОЗ України.

«На Львівщині працює вже 43 пункти щеплень на базі закладів охорони здоров’я. На даний час в області провакциновано 17 873 особи, більшу частину з яких складають жінки (10 124).

Станом на 6 квітня по Україні зареєстровано 24 повідомлення про несприятливі події імунізації, з них – 3 на Львівщині, проте це несерйозні випадки (тобто, без госпіталізації пацієнта).

Наголошуємо, що записатися на щеплення по залишковій вакцині (у так званий список очікування) можна через Єдиний державний вебпортал електронних послуг «Портал Дія», мобільний додаток Порталу Дія (Дія) та національний контакт-центр МОЗ з питань протидії поширенню COVID-19», – розповіла Наталія Іванченко, керівник Львівського обласного лабораторного центру.

Зазначається, що загалом на Львівщині для вакцинації проти COVID-19 буде задіяно біля 175 пунктів вакцинації.

У кінці лютого 2021 року Львівщина отримала для вакцинації населення від коронавірусу 42200 доз індійської вакцини «Covishield» (аналог європейської вакцини «AstraZeneca»), проте відповідно до наказу МОЗ України № 628 від 5 квітня цього року 2000 доз цієї вакцини передано із Львівської до Тернопільської області, адже у зв’язку із дефіцитом вакцини в деяких регіонах МОЗ провело її перерозподіл між регіонами.

comments powered by HyperComments