На Львівщині виявлено новий штам коронавірусу

П'ятниця, 2 квітня 2021, 12:05
Виявлений зразок коронавірусу SARS-COV-2, який відрізняється від усіх інших. Інформацію про це медики отримали іще три тижні тому
На Львівщині виявлено новий штам коронавірусу

На Львівщині виявлено зразок коронавірусу SARS-COV-2, який відрязняється від інших відомих. Інформацію про це медики отримали іще три тижні тому, проте досі не відомо, який саме це штам вірусу. Про це сьогодні під час брифінгу у Львівській ОДА повідомила очільниця Львівського обласного лабораторного центру МОЗ України Наталія Іванченко.

За словами епідеміологині, станом на 2 квітня 2021 року на Львівщину іще не надходила інформація про те, які саме штами коронавірусу SARS-COV-2 виявлялися у мешканців регіону. В той же час, три тижні тому на Львівщині виявили один зразок коронавірусу, який відрізнявся від інших, але досі невідомо, який саме це штам вірусу.

«Станом на ранок у Львівський обласний лабораторний центр іще не надходила інформація про те, які штами коронавірусу виявили у мешканців після останніх досліджень.

За останньою інформацією (орієнтовно три тижні тому), в області виявлено один зразок, який відрізняється від інших. Однак не було вказано, що це «британський» чи «південноафриканський» штам.

Напевно найбличим часом інформацію оприлюднять», – сказала Наталія Іванченко.

Зазначимо, що за словами Міністра охорони здоров'я України Максима Степанова, «британський» штам коронавірусу виявлено у всіх областях України, окрім того, у двох областях виявлено «південноафриканський» штам.

comments powered by HyperComments