У Садового провели нараду із представниками львівських ринків

Понеділок, 29 березня 2021, 17:42
На нараді обговорювали питання, пов’язані із посиленням коронавірусного карантину
У Садового провели нараду із представниками львівських ринків

У Львові, в «Центрі підтримки підприємництва» пройшла нарада із представниками непродовольчих ринків Львова щодо їх роботи в умовах карантину та підтримки, яку вони можуть отримати від міської ради. У нараді брав участь заступник міського голови Львова Андрій Москаленко. Про цей захід повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

«Щойно ми провели нараду з представниками непродовольчих ринків Львова. В межах робочої групи, разом з нашими колегами з економічного департаменту, Центру підтримки підприємництва та бізнес-омбудсменом Львова проговорили ті питання, які сьогодні найбільше хвилюють підприємців. Йдеться про оподаткування, про орендну плату, про роботу в час карантину, про різні обмеження. Також детально проговорили ситуацію, яка зараз є в місті, та ознайомили присутніх з певними прогнозними показниками.

Домовились, що представники ринків сформулюють офіційний документ зі своїм баченням та пропозиціями. В свою чергу наші колеги допоможуть підприємцям врегулювати певні податкові питання, які виникали у них ще минулого року. Важливо, що ми проговорили карантинні обмеження для ринків, які міський штаб з протидії коронавірусу візьме до уваги під час формування наступних рішень», – розповів про нараду перший заступник Садового Андрій Москаленко.

Маємо зазначити, що Львівщина іще минулого тижня увійшла до складу «червоної» карантинної зони. Відповідно до рішень українського Уряду, в регіонах, які входять до складу «червоної» карантинної зони непродовольчі ринки повинні призупинити свою діяльність на час запровадження відповідних карантинних обмежень. Отож, Садовий і Москаленко повинні були довести до відома підприємців, які працюють на непродовольчих ринках міста Львова про те, що вони повинні припинити свою діяльність до тієї пори, доки на рівні Уряду Львів та Львівську область не буде виключено із складу «червоної» карантинної зони. Рішення, щодо припинення роботи непродовольчих ринків в «червоній» карантинній зоні – це урядова прерогатива, а не компетенція міської влади.

Отож, в разі продовження роботи підприємців на непродовольчих ринках, їх можуть оштрафувати працівники Національної поліції України, і вони будуть мати на це повне право, оскільки урядові рішення є вищими, за рішення місцевих органів влади. Власне так уже було, коли Садовий намагався довести, що запроваджений на урядовому рівні «карантин вихідного дня» на рівні міста не діятиме – тоді на підприємців, які послухали мера, наклали штрафи за порушення карантину.

 

comments powered by HyperComments