У Львові для облаштування додаткових «ковідних» ліжкомісць залучили студентів Університету безпеки життєдіяльності

Неділя, 21 березня 2021, 15:03
Сьогодні стартували роботи із облаштування додаткових «ковідних» ліжок у поліклініці на вулиці Мазепи та у 8-ій міській лікарні на вулиці Навроцького
У Львові для облаштування додаткових «ковідних» ліжкомісць залучили студентів Університету безпеки життєдіяльності

У неділю, 21 березня 2021 року у Львові стартували підготовчі роботи із влаштування додаткових «ковідних» ліжкомісць у 2-гому поліклінічному відділенні на вулиці Мазепи та у амбулаторному відділенні 8-ої міської лікарні. До цих робіт залучили студентів Університету безпеки життєдіяльності, повідомили у прес-службі Львівської міськради із посиланням на першого заступника міського голови Львова Андрія Москаленка.

«Студенти Університету безпеки життєдіяльності зараз допомагають вивільняти корпус на вул. Мазепи, який ми погодили з поліклінікою під облаштування додаткових ліжко-місць. Сьогодні там розпочались підготовчі роботи, розпочали першу чергу облаштування додаткових ліжок. Загалом на вул. Мазепи ми попередньо планували облаштування 150 ліжок.

Також сьогодні з 14 год виїжджають на вул. Навроцького, там 8-ма лікарня буде розпочинати роботи з облаштування додаткових ліжок. Наразі з приміщень будуть вивозити речі, матеріали, після того будемо розпочинати ремонтні роботи та облаштовувати ліжко-місця», – повідомив Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова.

Зазначимо, що Львівська міська комісія із надзвичайних ситуацій затвердила кількість і місце розташування госпіталів, які будуть розгорнуті на базі львівських поліклінік. На першому етапі Львів планує додатково залучити 366 ліжок, які будуть розміщені: у амбулаторному відділенні 8-ої міської клінічної лікарні – 36 ліжок; у 2-му поліклінічному відділенні на вулиці Мазепи – 150 ліжок; у 4-ій міській поліклініці на проспекті Червоної калини – 60 ліжок; у 2-ій міській поліклініці на вулиці Симоненка – 70 ліжок та у 10-ій міській клінічній лікарні на вулиці Бой-Желенського – 50 ліжок. На облаштування тимчасових «ковідних» ліжок із міського бюджету Львова виділили 18 мільйонів гривень.

Зазначимо, що Андрій Садовий фактично визнав, що Львову не вистачає лікарів для нових «ковідних» ліжок – отож він звернувся із проханням до медичних працівників зголошуватися для допомоги місту у боротьбі із COVID-19.

 

comments powered by HyperComments