Львівщина впевнено рухається до «червоної» карантинної зони

П'ятниця, 12 березня 2021, 19:30
Таку думку сьогодні під час брифінгу заявив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов
Львівщина впевнено рухається до «червоної» карантинної зони

За словами Міністра охорони здоров’я Максима Степанова епідемічна ситуація із поширенням коронавірусу SARS-COV-2 на Львівщині викликає занепокоєння, оскільки швидко зростає чисельність людей, які захворіли. Крім того, Степанов незадоволений темпами вакцинації від COVID-19 на Львівщині.

«Щойно ми провели нараду щодо епідситуації та вакцинації на Львівщині.

Зараз ситуація викликає занепокоєння, зростає кількість захворілих. Вже більше 50% ліжок у медзакладах занято.

На сьогодні область впевнено рухається до червоної зони епідемічної небезпеки.

Я вважаю, що цю ситуацію можна спробувати не допустити, адже у органів місцевого самоврядування є можливості запровадити певні обмежувальні заходи, щоб стримувати поширення COVID-19.

Щодо вакцинації, то ті темпи, які є на сьогодні, нас повністю не влаштовують. Кількість щеплень, яка повинна робитись за добу, має бути мінімум 700. І ця цифра має постійно зростати», – заявив Максим Степанов.

Зазначимо, що учора, 11 березня 2021 року на Львівщині було виявлено 704 нові випадки COVID-19, у тому числі у місті Львові виявлено 335 інфікованих коронавірусом SARS-COV-2. До закладів охорони здоров’я Львівщини учора було госпіталізовано 199 «ковідних» пацієнтів. Загалом на стаціонарному лікуванні із приводу COVID-19 на Львівщині перебуває 2030 пацієнтів, в тому числі у реанімаційних відділеннях – 171 пацієнт, на апаратах ШВЛ – 43 особи. У комунальних лікарнях Львова лікується 544 «ковідних» пацієнтів.

Протягом доби 11 березня 2021 року на Львівщині першу дозу вакцину від коронавірусу отримали лише 320 осіб, загалом першу дозу щеплення отримали 1439 мешканців Львівщини. Сусідня Тернопільська область розвинула значно більші темпи вакцинації від COVID-19 – тут вакциновано уже 2508 осіб.

comments powered by HyperComments