На Львівщині уже працює 4 мобільні бригади із вакцинації проти COVIDу

Вівторок, 9 березня 2021, 17:22
На Львівщині станом на ранок 9 березня 2021 року уже провакцинували понад 700 осіб – вони отримали першу дозу вакцини
На Львівщині уже працює 4 мобільні бригади із вакцинації проти COVIDу

Вакцинація проти COVID-19 на Львівщині триває. Зокрема, сьогодні в області працює 4 мобільні бригади. Про це під час брифінгу розповів керівник департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

«Цих вихідних до вакцинації долучились бригади по територіях області. Це мобільні бригади м. Червоноград, Самбора, Стрия. Окрім цього, продовжує працювати мобільна бригада у Львові», – зазначив він.

Першочергово вакцинують медиків «ковідних» закладів. Окрім того, враховуючи що вакцина десятидозна,  залишковими дозами вакцинують відомих, авторитетних мешканців області.

«Є багато людей, які зголошуються на вакцинацію, щоб власним прикладом продемонструвати безпечність і необхідність вакцинації», – зазначив Орест Чемерис.

Загалом на сьогодні вже провакцинували понад 700 мешканців області. У вакцинованих не спостерігали побічних ефектів, зазначають медики, лише незначні прогнозовані ознаки – симптоми після вакцини, серед яких слабкість, незначне підвищення температури тіла тощо.

«До кінця цього тижня ще 9 мобільних бригад отримають сертифікати про проходження навчання з вакцинації. Окрім цього, одна бригада вже пройшла навчання по роботі з вакциною «Pfizer» і як тільки вона прибуде на Львівщину, бригада розпочне роботу. Наголошу, що мобільні бригади працюють у вихідні, відтак надалі кількість вакцинованих буде збільшуватись», – зазначив Орест Чемерис та наголосив, що вакцинація – єдиний метод боротьби з пандемією коронавірусу.

comments powered by HyperComments