У Львові майже 30% вчорашніх ІФА-тестів показали антитіла до коронавірусу

Субота, 6 березня 2021, 14:02
За весь час ІФА-тестування на антитіла до коронавірусу їх виявлено у 21% осіб, що проходили тестування
У Львові майже 30% вчорашніх ІФА-тестів показали антитіла до коронавірусу

У місті Львові протягом доби п’ятниці 5 березня 2021 року було проведено 559 досліджень для виявлення антитіл до коронавірусу SARS-COV-2 методом імуно-ферментного аналізу (ІФА). У результаті антитіла виявлено у 167 осіб, тобто відсоток виявлення антитіл до коронавірусу SARS-COV-2 при ІФА-тестуванні становить 29,87%. За увесь період пандемії COVID-19 у Львові проведено 106793 тестування методом ІФА, в результаті антитіла виявлено у 22525 випадках, тобто відсоток виявлення антитіл до коронавірусу під час ІФА тестування склав 21,09%. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Зазначимо, що під час ІФА-тестування в корові пацієнта виявляють наявність імуноглобулінів Ig A, Ig M та Ig G. Наявність перших двох із них говорить про те, що триває гостра форма захворювання на COVID-19, наявність імуноглобуліну Ig G говорить про те, що пацієнт уже перехворів на COVID-19 і його організм виробив імунітет до цього захворювання. Оскільки антитіла до коронавірусу з’являються на 5 – 7 день після початку захворювання, ІФА-тестування немає такого діагностичного значення, як методо полімеразно-ланцюгової реакції для визначення РНК коронавірусу в організмі пацієнта.

Окрім методів ПЛР та ІФА для виявлення пацієнтів із COVID-19 у місті Львові застосовували «швидкі» тести на антиген до коронавірусу SARS-COV-2. Загалом 5 березня 2021 року у Львові було проведено 525 таких тестів, 142 із них дали позитивний результат. Тобто відсоток виявлення COVID-19 під час експрес-тестування на антиген становить 27,0%.

Зазначимо, що як і у випадку ПЛР-тестування, при експрес-тестуванні на антиген до COVID-19 матеріал для дослідження береться із носоглотки. Точність методу – більше 95%, отож він може конкурувати із ПЛР-тестуванням. Тривалість експрес-тестування на антиген до коронавірусу – 15 – 30 хвилин, в той час як від забору матеріалу до отримання результату ПЛР-тесту проходить в основному біля доби.

 

comments powered by HyperComments