На Львівщині у понеділок вакцинували медиків «Центру легеневого здоров’я»

Вівторок, 2 березня 2021, 09:01
Загалом на Львівщині вакцинувалося від COVIDу вже 200 медичних працівників
На Львівщині у понеділок вакцинували медиків «Центру легеневого здоров’я»

Кампанія із вакцинації від  COVID-19 медичних працівників у Львівській області почалася у четвер 25 лютого 2021 року – стартував перший етап вакцинації мешканців від коронавірусної хвороби. Вакцинацію мешканців Львівщини розпочали індійською вакциною «Covishield», яка є аналогом європейської «Oxford/AstraZeneca».

За словами директора Департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ореста Чемериса, станом на вечір понеділка 1 березня 2021 року на Львівщині щепленням від COVID-19 охопили 200 медичних працівників, в тому числі у понеділок вакцинували 70 медичних працівників «Центру легеневого здоров’я».

«Триває вакцинація наших медичних працівників. Так, щеплення від коронавірусу уже отримали: 50 працівників Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні, 80 правників 8-ї міської клінічної лікарні міста Львова. А сьогодні вакцинували 70 медпрацівників Центру легеневого здоров’я. Усі вони на власному прикладі продемонстрували, що вакцинація – це безпечно і потрібно», – розповів Орест Чемерис.

Наразі на Львівщині щеплення від коронавірусу проводить одна мобільна бригада, медики якої пройшли відповідне сертифіковане навчання в Києві щодо роботи з вакциною «Oxford/AstraZeneca» («Covishield»).

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов обіцяє, що протягом поточного тижня темпи «антиковідної» вакцинації в Україні значно пришвидшаться – в кінці тижня вакцинуватимуть щодня 10 – 11 тисяч українців.

comments powered by HyperComments