Львівщина отримала 42200 доз «антиковідної» вакцини «Covishield»

Четвер, 25 лютого 2021, 12:45
На першому етапі буде проведено вакцинацію понад 1500 медиків, які працюють у «ковідних» лікарнях області
Львівщина отримала 42200 доз «антиковідної» вакцини «Covishield»

Львівщина отримала 42200 доз ідійської «антиковідної» вакцини «Covishield», яка є версією вакцини «Oxford/AstraZeneca», яка виготовляється компанією «Serum Institutе». для вакцинації від COVID-19. Про це сьогодні розповіли під час брифінгу у Львівській ОДА.

У першу чергу вакцинуватимуть працівників мобільних бригад із імунізації. Далі на першому етапі щеплення проти COVID-19 отримає понад 1500 медиків, які працюють у «ковідних» лікарнях області.

Зокрема, на початку вакцинацію проводитиме одна мобільна бригада, медики якої пройшли відповідне сертифіковане навчання в Києві щодо роботи з вакциною «Oxford/AstraZeneca» («Covishield»). 

Загалом для вакцинації на Львівщині підготували 14 мобільних бригад із імунізації, які проводитимуть вакцинацію медпрацівників 24 «ковідних» лікарень Львівщини.

Зазначимо, що вакцина «Covishield», яка виготовляється на потужностях «Serum Institute» в місті Пуна (Індія) зареєстрована в Україні для екстренного медичного застосування 22 лютого 2021 року. Це аналог британсько-шведської вакцини «Oxford/AstraZeneca».

24 лютого 2021 року Україна отримала першу партію із півмільйона доз цієї вацини, яка була закуплена за державні кошти. Крім того, протягом першого півріччя 2021 року Україна планує отримати 2,2 – 3,7 млн. доз цієї вакцини від глобальної ініціативи «COVAX, яка має на меті забезпечити країни з низьким та середнім доходом вакцинами від COVID-19.

 

comments powered by HyperComments