Львів і надалі готовий приймати «ковідних» пацієнтів із Івано-Франківщини

Понеділок, 22 лютого 2021, 19:41
Про це заявляє міський голова Львова Андрій Садовий – наразі обласні заклади охорони здоров’я прийняли 17 «ковідних» пацієнтів із Івано-Франківської області
Львів і надалі готовий приймати «ковідних» пацієнтів із Івано-Франківщини

Про те, що Львів і надалі готовий надавати допомогу з госпіталізацією «ковідних» пацієнтів із Івано-Франківської області заявив міський голова Львова Андрій Садовий. Щоправда навіть прес-служба Львівської міськради визнає, що наразі «ковідних» пацієнтів прийняли лише обласні заклади охорони здоров’я (ЗОЗ) Львівської області – загалом прибуло 17 пацієнтів із Івано-Франківської області, семеро із них були госпіталізовані до Львівського обласного госпіталю ветеранів воєн і репресованих імені Юрія Липи у Винниках, а іще 10 прийняв «Центр легеневого здоров’я».

«Ми готові приймати більше, але це вже рішення Міністерства охорони здоров’я. Я на контакті з головним санітарним лікарем України паном Ляшком. Дай Бог, щоб вони впорались своїми силами. Якщо буде потреба – ми готові. 100 хворих готові прийняти наші комунальні установи, 100 хворих готові прийняти обласні установи. Перші хворі вже приїхали. Знаємо, що у Франківську прийняли рішення будувати мобільний госпіталь. Можливо цього буде достатньо.

Два тижні, як правило, у Франківську пішов такий спалах. Якщо ми не будемо обережні і маска не буде нашим атрибутом, то ми можемо мати спалах і у Львові, тому треба бути дуже обережним»,– сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

Зазначимо, що «ковідних» пацієнтів приймають чотири ЗОЗ обласного підпорядкування (КНР Львівської обласної ради) – це Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня, Львівський обласний госпіталь ветеранів воєн і репресованих імені Юрія Липи, Львівська обласна клінічна лікарня і «Центр легеневого здоров’я». «Ковідних» пацієнтів приймає п’ять комунальних ЗОЗ міста Львова – Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги міста Львова та 1-ша, 4-та, 5-та та 8-ма міські клінічні лікарні.

comments powered by HyperComments