На Львівщині дещо погіршилася ситуація із поширенням COVID-19

П'ятниця, 19 лютого 2021, 11:57
Про це під час традиційного брифінгу у Львівській ОДА розповів керівник обласного Департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис.
На Львівщині дещо погіршилася ситуація із поширенням COVID-19

На Львівщині протягом попередньої доби під час ПЛР-тестування виявили  422 нових випадки COVID-19, заповненість «ковідними» пацієнтами відведених для них ліжок – 30,3%. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив директор Департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

«На жаль, впродовж останнього тижня ситуація із захворюваність погіршилась. Майже кожен другий тест, проведений за попередню добу – позитивний. Кількість викликів екстреної медичної допомоги до пацієнтів з підозрою на COVID-19 зросла на 20%», – сказав Орест Чемерис.

Якщо два тижні тому добова кількість викликів була 30 – 33, з них 25 пацієнти, яких госпіталізували. Сьогодні за добу фіксують 40 – 45 викликів.

«Цього тижня ми, на жаль, знову перетнули позначку у понад 100 госпіталізованих пацієнтів на добу, зростає кількість пацієнтів на стаціонарному лікуванні. Тривожною є ситуація в сусідніх областях.

Це говорить про те, що ми, напевно, розслабились, але COVID, на жаль, не відступає. Тому вкотре закликаю кожного мешканця зараз, як ніколи, бути пильними. Уникайте місць масового скупчення людей, пам’ятайте про маску, слідкуйте за гігієною рук. Ми повинні зробити все від нас залежне, щоб не допустити критичного погіршення ситуації в області», – зазначив очільник департаменту охорони здоров’я.

Зазначимо, на сьогодні в стаціонарах  лікують 1195 хворих. У реанімації перебуває 107 людей, з них на апаратах ШВЛ – 18.

comments powered by HyperComments