У Львові відкрилась виставка "Революція гідності: спалахи пам’яті" (ФОТО)

Валерій ШМАКОВ  |  Четвер, 18 лютого 2021, 21:05
В Будинку офіцерів  у Львові відкрилась виставка "Революція гідності: спалахи пам’яті" присвячена Дню Героїв Небесної сотні.
У Львові відкрилась виставка "Революція гідності: спалахи пам’яті" (ФОТО)

Організатором експозиції є Музей Гідності у Львові. Також експонати надав Львівський історичний музей.

На експозиції представили особисті речі учасників Революції гідності та ті, які були символами національного зриву. Зокрема, це прапори, одяг, каски, бронежилети, бити та коктейлі Молотова.

Учасники Революції гідності надали нам ці речі, аби їх могли побачити всі охочі”, - розповідає директорка музею Гідності у Львові та Андріяна Дигдалович.

Відтворили також імпровізовану барикаду та майданівську ялинку. Окрім цього можна побачити унікальні фотографії, які було зроблено у вирі цих подій.

Представлені книги з колекції Львівської обласної бібліотеки для юнацтва імені Романа Іваничука, Будинку офіцерів і Музею Гідності. Тематика книжкової експозиції — Революція гідності та війна на сході країни.

Виставка триватиме два місяці. Тут будуть відбуватися екскурсії для школярів, покази документальних фільмів того періоду, а також дискусії, які допоможуть зберегти пам'ять про події Революції гідності та подвиг українських патріотів.

comments powered by HyperComments