У Львівському національному лісотехнічному університеті проходять вибори ректора

Четвер, 18 лютого 2021, 13:05
Наразі відбувся перший тур виборів ректора Національного лісотехнічного університету України
У Львівському національному лісотехнічному університеті проходять вибори ректора

У Національному лісотехнічному університеті України розпочалися вибори ректора. На посаду ректора претендувало шість осіб, а голосування тривало на двох виборчих дільницях.

«Дільниця №1 функціонує в Університеті та у відокремленому структурному підрозділі «Технологічний коледж», що у Львові на вулиці Пулюя. Дільниця №2 організована у Хусті, де голосують працівники Закарпатського лісотехнічного фахового коледжу. Згідно зі списком виборців у Львові проголосувати мали 493 особи, у Хусті 81 особа, тобто разом 574 особи. Активність цього дня була досить висока», – розповів голова Головної виборчої комісії Роман Салабай.

Вибори відбулися відповідно до чинного законодавства, адже взяли в них участь більше 50 відсотків виборців. Відтак, до другого туру вийшли два кандидати: Руслан Гречаник – кандидат сільськогосподарських наук, та Володимир Холявка – кандидат економічних наук.

«Дуже добре, що відбуваються вибори. Переконаний, що виборці оберуть майбутнє нашого університету, адже він – невід’ємна частина національної систем освіти України. Після виборів відкриється нове дихання цього закладу і нові люди по-новому будуть працювати, тримаючи зелений курс, що обрала Європа.

Наш заклад унікальний тим, що ми започаткували програму екологізації освіти, і включили в закон про вищу освіту до ключових компетентностей екологічну складову, якої раніше не було. Якщо колектив згуртується навколо нового ректора і буде підтримувати його, то університет зможе ще глибше інтегруватись в європейську освітню систему, адже має великі перспективи», – наголосив в.о. ректора університету Юрій Туниця.

Попри те, що контракт Юрія Туниці ще не завершився, він зініціював дострокові вибори.

«Керівник університету ухвалив таке рішення, аби новий ректор мав можливість організувати ефективну вступну кампанію цього року. Адже фінансування та розвиток закладу залежить від контингенту студентів», –  акцентував начальник управління інновацій департаменту освіти і науки Львівської ОДА Ольга Котовська.

Зазначимо чинний керівник очолює університет із 1993 року. Наступний тур виборів має відбутись уже за тиждень.

comments powered by HyperComments