На Львівщині під час першого етапу вакцинації проти COVID-19 щеплять майже 4 тисячі людей

Вівторок, 16 лютого 2021, 13:21
Це дуже незначна чисельність людей – в області проживає понад 2,5 мільйони мешканців
На Львівщині під час першого етапу вакцинації проти COVID-19 щеплять майже 4 тисячі людей

На Львівщині, за словами керівниці Львівського обласного лабораторного центру, епідеміологині Наталія Іванченко, зменшується кількість офіційно зареєстрованих випадків COVID-19, в той же час смертність від коронавірусу все іще значна, тому вакцинація стає нагальною потребою. За словами Іванченко, згідно з дорожньою картою, затвердженою наказом МОЗ, вакцинація в Україні, в тому числі на Львівщині, відбуватиметься у 5 етапів.

Відповідно у першому вакцинуватимуть медичних працівників безпосередньо ковідних стаціонарів, мешканців будинків для людей похилого віку та військовослужбовців на передовій, у п’ятому – все населення, яке виявить бажання вакцинуватись. За словами Наталії Іванченко, вакцинація від COVID-19 буде добровільною.

«Щодо вакцини, то ще минулого тижня Львівщина очікувала вакцину по програмі «COVAX» – «Pfizer-BioNTech». Це вакцина, яка потребує особливих умов зберігання. Проте сьогодні логістика змінилась. І перша вакцина, яка надійде в Україну, мабуть, і на Львівщину, буде вакцина «AstraZeneca» виробництва Великобританії разом зі Швецією. Вона не потребує особливих температурних вимог», – розповіла Наталія Іванченко.

Загалом під час першого етапу вакцинацією в області планують охопити 3382 людини. А вже в другому, коли вакцинуватимуть інших медичних працівників, соціальних працівників та людей старших за 80 років, – 28 713 осіб. Загалом за два етапи вакцинації буде щеплено лише трохи більше 1% від чисельності населення області.

Нагадаємо, що вакцинацію проводитимуть мобільні медичні бригади. Кожна людина має отримати дві дози вакцини. Також згідно з рекомендаціями, людям, які перехворіли на COVID-19, рекомендовано вакцинуватись через 6 місяців після перенесеного захворювання.

comments powered by HyperComments