Цьогоріч бабаки не віщуватимуть львів’янам погоду на весну

Понеділок, 15 лютого 2021, 11:47
Наразі через аномальні погодні умови на Стрітення бабаки Львівського міського дитячого еколого-натуралістичного центру іще міцно сплять
Цьогоріч бабаки не віщуватимуть львів’янам погоду на весну

У Львові цього року бабаки не віщуватимуть погоду на весну в день свята Стрітення – у зв’язку із аномальними погодними умовами бабаки іще міцно сплять. Про це повідомив керівник Львівського міського дитячого еколого-натуралістичного центру Ігор Антахович, пише прес-служба Львівської міськради.

«Цього року ми не робимо прогнозу за поведінкою бабаків, тому що вони міцно сплять. Вони не прокидаються і не рухаються, у зв’язку із такими аномальними погодними умовами – низькими температурами і великою кількістю снігу. До речі, прогноз за бабаками на Стрітення робиться якраз тому, що в природі вони на Стрітення вперше з’являються на поверхню з нори. Я думаю, що і в природі цього року однозначно на Стрітення бабаки не піднялись із нори і не показувались на поверхню, тому що дуже високі сніги і холоди.

Щодо інших тварин, то учора ми спостерігали, як тукують фазани та павичі до своїх самок – вони однозначно відчувають швидкий прихід весни. Ще одна відома прикмета на Стрітення – якщо зранку курка не нап'ється води з калюжі, то значить, що весна буде ранньою. Тобто ми маємо хороший прогноз, але треба розуміти, що рання весна – це все одно не раніш як за чотири тижні від сьогодні, тобто після 15 березня», – розповів Ігор Антахович, директор Львівського міського дитячого еколого-натуралістичного центру.

comments powered by HyperComments