У Львові на засіданні міськвиконкому презентували ескіз реконструкції вулиці Вітовського (ФОТО)

П'ятниця, 12 лютого 2021, 13:32
Реконструкція передбачає втілення суперечливого проекту відновлення Пелчинського ставу
У Львові на засіданні міськвиконкому презентували ескіз реконструкції вулиці Вітовського (ФОТО)

У п’ятницю 12 лютого 2021 року на засіданні виконкому Львівської міськради було винесено проект рішення «Про затвердження опису концепції та ескізу реконструкції вулиці Д. Вітовського». Презентацію ескізного проекту реконструкції провів заступник директора Департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради Андрій Білий. Прийняття рішення щодо реконструкції вулиці Дмитра Вітовського перенесено – буде проведено круглий стіл щодо детального обговорення бачення реконструкції вулиці із відновленням Пелчинського ставу. Про це повідомила пресс-служба Львівської міської ради.

«Вулиця Вітовського досить складна, розпочинається з перехрестя. Складність у тому, що маємо тут 6 вулиць, які необхідно мудро зв’язати. Для цього було змодельовано більше 15 варіантів, і найоптимальніший виносимо на розгляд.

Зміни, які будуть: зупинку для громадського автобусного транспорту зробимо спільною з трамвайною. Вся зона біля «Лем Стейшн» опрацьована з інвесторами. Хочемо зробити, щоб з вул. Княгині Ольги можна було повертати на вул. Сахарова і на вокзал (вочевидь пан Андрій Білий мав на увазі – що проект реконструкції вулиці Вітовського передбачає можливість повороту трамвая на вулицю Івана Нечуя-Левицького і вулицю Коперника – ред.). Тоді на час ремонту вул. Вітовського ми могли б за такою схемою запустити змінений трамвайний маршрут № 3.

Вся вулиця між бордюрами має приблизно 10 − 11 метри. Тому 4 смуги для транспорту у вузьких місцях не вміщаються, бо треба забрати хідники. Тому ми пропонуємо, щоб до вул. Сахарова від пл. І. Франка було дві смуги на під'їзді, одна з яких — для громадського транспорту, щоб він не стояв у заторі. І до пл. Франка від вул. Сахарова теж буде дві смуги.

Відзначу, що у воєнні роки на вул. Вітовського ліквідували Пелчинський став. Є пропозиція зробити вигин вулиці, а на цьому вигині зробити зручні посадкові майданчики і відкрити став. Також в ескізі пропонуємо зберегти великий історичний каштан, який росте на цій вулиці.

Хочу наголосити, що ми подавали на обговорення громадськості запропоноване бачення реконструкції вул. Вітовського. По структурі вулиці питань було менше, більше – щодо бруківки. В ескізі ми пропонуємо таким чином: де трамвайна колії і паркувальні місця – там бруківка, а де смуга транспорту – там асфальт. Тобто комбіноване покриття», – доповів заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Андрій Білий. Якою проектною організацією розроблено ескізи реконструкції вулиці Дмитра Вітовського у прес-службі Львівської мерії не уточнили.

Навколо відновлення Пелчинського ставу виникла дискусія, отож міський голова Львова Андрій Садовий дав доручення провести круглий стіл, щодо детального обговорення.

«Ця концепція реконструкції вул. Вітовського має право на життя. Та пропоную провести ширший круглий стіл, запросити усі дотичні управління –  архітектури, охорони історичного середовища, зацікавлену громадськість, щоб все детально обговорити і напрацювати спільну позицію», – наголосив мер Львова.

Світлини реконструкції – із презентації Андрія Білого на виконкомі.

comments powered by HyperComments