Через негоду влада Львова обмежує в’їзд великих вантажівок до міста

Середа, 10 лютого 2021, 16:03
Про це стало відомо під час засідання штабу з боротьби із наслідками негоди
Через негоду влада Львова обмежує в’їзд великих вантажівок до міста

У Львові влада міста прийняла рішення про обмеження в’їзду до на територію міста великогабаритного транспорту, який проїздить через місто транзитом. Таке рішення ухвалили сьогодні на засіданні штабу з боротьби із наслідками негоди. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

«У мене є пропозиція обмежити в'їзд фур, які заїжджають у місто транзитом. Адже якщо буде падати сніг, то, звичайно, це зумовлюватиме певну закоркованість.

Ще одна річ – закликаємо, щоб мешканці, за можливості, не брали  автомобілі, а їздили громадським транспортом у період снігопадів, тому що очікується максимальна кількість опадів — 90−100%», – зазначила заступниця міського голови Львова із питань ЖКГ Ірина Маруняк.

«Ми фактично фіксуємо рішення, що в'їзд в місто для фур є закритий. Дозволений, тільки, якщо вони заїжджають для потреб міста, везуть якусь продукцію і необхідні для життєдіяльності речі. Це контролюватиме»,– заявив міський голова Львова Андрій Садовий, коментуючи обмеження, запроваджені на час негоди.

Наразі, заборона на в'їзд вантажного транспорту у місто буде діяти до кінця цього тижня. Якщо ж негода триватиме, то й дію обмежень продовжать.

Ірина Маруняк також розповіла про ситуацію із прибиранням снігу на території Львова.

«Якщо говорити по ситуації, яка є у місті на сьогодні, то за ніч у нас випало понад 11 см снігу. Працювало вночі 111 одиниць техніки, працювали 1669 двірників. Ми посипали та прибирали як магістральні дороги, так і внутрішньоквартальні. По внутрішньоквартальних потрібно більше працювати, тому що ситуація є складною.

Ми залучили більше підрядників, ніж було вчора – 32 одиниці техніки нам дали ринки, будівельні компанії, підприємства. Також вийшло більше людей, які мали бажання допомогти нам у прибиранні нашого міста, 500 осіб. Це є значно більше, ніж учора», – розповіла заступниця міського голови Львова із питань ЖКГ.

comments powered by HyperComments