Львівські трамваї, які купили у Берліні, зекономили для Львова більше 6 мільйонів гривень

Неділя, 31 січня 2021, 17:05
Трамваї, які Львів у 2018 році купив у Німеччині, пройшли глибоку модернізацію і тому споживають значно менше електричної енергії
Львівські трамваї, які купили у Берліні, зекономили для Львова більше 6 мільйонів гривень

Три десятки вживаних трамваїв «Tatra KT4DM», які Львів у 2018 році придбав у Німеччині, допомогли ЛКП «Львівелектротранс» у 2020 році заощадити 6,1 мільйони гривень за рахунок економії електроенергії. Про це під час публічного звіту керівництва ЛКП «Львівелектротранс» зазначив в.о. директора підприємства, головний інженер Володимир Ковалів.

Зазначимо, що вартість одного вживаного трамвая у Берліні, за словами заступника керівника Департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради Андрія Білого, складала біля 18 тисяч євро. Як повідомляв у 2019 році екс-директор «Львівелектротрансу» В’ячеслав Кокошко, із врахуванням переобладнання візків, транспортування і розмитнення вартість одного трамвая «Tatra KT4DM» склала біля 42 тисяч євро, тобто біля 1,4 мільйони гривень за теперішнім курсом. Отож, оскільки кожен такий трамвай щороку економить для підприємства 203 тисячі гривень, тільки за рахунок економії електроенергії закупівля вагона окупиться за 7 років.

Зазначимо, що у планах підприємства закупівля іще 40 вживаних трамвайних вагонів із країн Європейського Союзу – на це планують витратити біля 1,16 мільйонів євро. Окрім того, протягом 2021 – 2022 року Львів має отримати 10 нових трамвайних вагонів «Електрон», які куплені за кошти Європейського банку реконструкції та розвитку.

Повну презентацію звіту ЛКП «Львівелектротранс» можна переглянути за посиланням.

comments powered by HyperComments