Перші валідатори «е-квитка» у громадському транспорті Львова мають з’явитися навесні цього року

Субота, 30 січня 2021, 08:30
Про це розповіла керівник ЛКП «Львівавтодор» Оксана Єстеферова під час звіту про роботу підприємства у минулому році
Перші валідатори «е-квитка» у громадському транспорті Львова мають з’явитися навесні цього року

Перші валідатори «електронного квитка» у громадському транспорті Львова мають з’явитися уже у березні-квітні цього року. Здати ж в експлуатацію автоматизовану систему оплати проїзду (АСОП) планують 13 січня 2022 року. Про це стало відомо під час учорашнього звіту керівниці ЛКП «Львівавтодор» Оксани Єстеферової.

«Так, 12 березня 2020 року відбулося підписання договору з консорціумом «Mikroelektronika» & «SoftServe». Стартом проекту, згідно з договором, вважається 15 травня 2020 року.

А 25 вересня представники «Mikroelektronika» здійснили технічні заміри у громадському транспорті для майбутнього встановлення необхідного обладнання. Також у жовтні 2020 р. підписано design systems проекту, і 19 жовтня розпочалася робота адміністраторів ЛКП «Львівавтодор» у ЦНАП, які приймають документи та заяви від пільгової категорії населення. Сьогодні 13 операторів працюють у ЦНАП Львова, а також у Винниках, Брюховичах і Рудно. За цей час вже отримано 12 тисяч заявок від пільговиків», – розповіла Оксана Єстеферова.

За словами очільниці «Львівавтодору», плани по впровадженню «електронного квитка» у Львові наступні:

- Центр обслуговування пасажирів має почати працювати у березні 2021 року;

- перші пільгові транспортні карти «Леокарт» будуть видані у лютому-березні 2021 року;

- тестовий монтаж системи автоматизованої оплати проїзду на кожен тип транспортного засобу буде проведений у березні-квітні 2021 року;

- у травні-червні 2021 року відбудеться тестування і приймання програмного забезпечення.

На 2021 рік запланований початок реалізації загальних і туристичних карт під час тестування оплати проїзду. Монтаж системи АСОП на усі транспортні засоби буде завершений до кінці 2021 року. Здача АСОП в експлуатацію запланована на 13 січня 2022 року.

Раніше прес-секретар ЛКП «Львівавтодор» Олексій Хміль повідомив, що ЛКП «Львівавтодор» 4 листопада 2020 року перерахувало авансовий платіж чеській компанії «Mikroelektronika spol. s r. о.», відповідно до умов Контрактного договору. Наступна оплата має відбутися у лютому 2021 року.

«Відповідно жодної затримки в оплатах по проекту е-квитка у нас немає. Працюємо згідно з умовами, передбаченими у договорах», – зазначив Олексій Хміль.

На фото - валідатор в громадському транспорті. Автор - Роман Балук, прес-служба ЛМР.

comments powered by HyperComments