У Львові на трамвайній лінії на Сихів уже вийшов із ладу силовий кабель

П'ятниця, 29 січня 2021, 18:05
Цей кабель живить частину трамвайної лінії на вулиці Стуса від тягової підстанції № 14
У Львові на трамвайній лінії на Сихів уже вийшов із ладу силовий кабель

Від запуску в експлуатацію трамвайної лінії на Сихів минуло трохи більше чотирьох років, а уже є потреба в капітальному ремонті кабельної лінії, яка живить «нижню» частину трамвайної лінії на вулиці Стуса. Про це повідомив депутат Львівської міськради Ігор Зінкевич на своїй сторінці в соцмережі «Фейсбук».

Зінкевич, який очолює профільну «транспортну» комісію Львівської міськради, провів детальний аналіз витрат, які заплановані із бюджету розвитку Львівської МТГ на 2021 рік і виявив там рядок витрат «Капітальний ремонт КЛ 0,6 кВ, фідер «Стуса» ПС-14, АСБ 1х800 2х450 м. із встановленням додаткової комірки», на який заплановано витратити 1,8 мільйонів гривень.

«Для невтаємничених – йдеться про кабельну лінію, яка живить трамвайну лінію на Сихів на вулиці Стуса від тягової підстанції № 14, яка раніше живила тролейбусну лінію маршруту № 1, яка пролягала по цій вулиці. Нагадаю – трамвайну лінію на Сихів було введено в експлуатацію у листопаді 2016 року. Мало віриться у те, що усього за чотири роки кабель міг вийти з ладу – більш ймовірно, що під час мегабудівництва «Трамвая на Сихів» для живлення лінії використали стару «тролейбусну» кабельну лінію, яка урешті не витримала і «гавкнула»… І далі, як каже народна мудрість «скупий платить двічі»… Щодо цієї кабельної лінії і коштів на її капремонт – подам окремі звернення у ЛКП «Львівавтодор» і «Львівелектротранс», щодо енергогосподарства «Трамвая на Сихів», – повідомив депутат.

Зазначимо, що ймовірно саме через вихід із ладу силового кабеля живлення трамвайної лінії на вулиці Стуса на маршрут № 8 перестали виходити "трамвайні поїзди" із двох вагонів, зчеплених між собою.

Автор фото - Yury LRTA  

comments powered by HyperComments