На Львівщині стабільна ситуація із захворюваністю на COVID-19

П'ятниця, 29 січня 2021, 17:05
В обласному Департаменті охорони здоров’я запевняють, що у лікарнях багато вільних ліжок для «ковідних» пацієнтів і ці ліжка забезпечені киснем
На Львівщині стабільна ситуація із захворюваністю на COVID-19

Ситуація із поширенням коронавірусу на Львівщині стабільна. За останній місяць в області немає стрімкого приросту нових хворих. Про це під час сьогоднішнього брифінгу повідомила заступниця директора обласного Департаменту охорони здоров'я Ірина Шурпяк, повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

«За останній період маємо стабільну ситуацію. Аналізуючи січень, можемо говорити про те, що зараз немає приросту захворюваності.

Останнім часом фіксуємо цифру близько сотні госпіталізованих на добу. Учора, до прикладу, госпіталізовано 99 пацієнтів.

На даний момент в стаціонарах лікують 1267 осіб. В реанімації перебувають 119 пацієнтів, з них на апаратах ШВЛ – 27», – розповіла Ірина Шурпяк.

За минулу добу коронавірусну інфекцію підтверджено методом ПЛР-тестування у 440 людей. Загалом завантаженість ліжкової мережі на території Львівської області складає 31%. Майже вся ліжкова мережа забезпечена кисневими точками.

«Більше 90% ліжкової мережі забезпечено киснем. Це означає, що є достатня кількість вільних ліжок, які забезпечені киснем», – пояснює заступниця директора Департаменту охорони здоров'я.

comments powered by HyperComments