Садовий розповів, які вулиці у Львові ремонтуватимуть у першу чергу

Понеділок, 25 січня 2021, 15:35
За словами мера, остаточний перелік об’єктів вулично-дорожньої інфраструктури, які ремонтуватимуть цього року, стане відомим після прийняття бюджету розвитку
Садовий розповів, які вулиці у Львові ремонтуватимуть у першу чергу

Сьогодні, під час відвідин будівельного майданчика реконструкції вулиці Степана Бандери у Львові міський голова Львова Андрій Садовий розповів про плани реконструкції вулиць на наступний рік. Зокрема, за словами Садового, наступного року продовжать реконструкцію вулиць Степана Бандери, Богдана Хмельницького та Шевченка, бо це перехідні об’єкти. Щодо нових об’єктів Садовий згадав ремонти вулиць Пилипа Орлика, Грінченка і Мазепи, а також вулиці Замарстинівської, а також будівництво трамвайної лінії по вулиці Миколайчука до лікарні швидкої медичної допомоги.

 «Для нас важливо, щоб ми нормальний темп робіт тримали на тих дорогах, які зараз є в ремонті - вул. Бандери, Шевченка, Хмельницького, бо це перехідні об`єкти. Щодо нових — то важливо прийняти бюджет розвитку. Ми провели бюджетне обговорення і на 4 лютого є готовність бюджет на сесії розглядати. Але є запитання, чи буде готовність депутатів приймати рішення, чи можливо ще тиждень-другий треба відтермінувати. Фактично, комісії вже активно працюють, депутати вже вернулись з відпусток. Те, що ми запланували у програмі Львів 24/7 має бути зроблено. Дуже великі об`єми робіт. Наприклад, по вул. Ряшівській треба викуповувати землю, треба передбачити кошти у бюджеті, ця магістраль дуже важлива. Також ремонт вул. Грінченка, Мазепи, Пилипа Орлика будемо продовжувати. Те, що ми маємо зараз у проекті - вул. Замарстинівська, щоб ми трамвай продовжили до лікарні швидкої допомоги.

Гроші на перехідні об`єкти є, вони в роботі, а вже фіналізація титулів по нових об`єктах — це питання погодження депутатів і виконавчих органів. Бо за результатами бюджетних обговорень — то ще би так 2 млрд грн було, то б усіх задовільнили. Пропозицій дуже багато. Але у нас держава в цьому році хоче вилучити більше 750 млн грн. Це недопустимо, бо вони рахували бюджет і ту реверсну дотацію за результатами 2019 року, коли не було коронавірусу. Я про це говорив з прем`єр-міністром, про це знає міністр фінансів. Обіцяють, що у березні переглянуть, бо для нас ці 750 млн грн були б критично важливими. У нас їх забирають, а я думаю, що ми бюджет на 100% не виконаємо. Локдаун закінчився, прогнозувати, що буде у квітні-травні поки складно», – розповів міський голова Львова Андрій Садовий, його цитує прес-служба Львівської міськради.

Зауважимо, що Андрій Садовий сьогодні не згадував мега-проект будівництва продовження вулиці Суботівської від Левандівки до вулиці Шевченка у житловому масиві «Рясне-1» із будівництвом тунелю під коліями станції Клепарів, а також про реконструкцію вулиці Старознесеньської, які мер згадував раніше.

comments powered by HyperComments