У Львові комунальний перевізник не хоче збільшувати кількості автобусів на маршруті № 46, де вони курсують переповнені

П'ятниця, 22 січня 2021, 19:03
Із проханням до Управління транспорту збільшити кількість автобусів на маршруті № 46 на час «локдауну» звернувся львів’янин Богдан Сулик, але отримав негативну відповідь
У Львові комунальний перевізник не хоче збільшувати кількості автобусів на маршруті № 46, де вони курсують переповнені

У Львові навіть у час «локдауну», коли кількість пасажирів у салоні громадського транспорту не повинна перевищувати кількість місць для сидіння, на низці маршрутів автобуси курсують переповнені. Це стосується, зокрема і автобусного маршруту № 46, який поєднує проспект Червоної Калини і вулицю Пилипа Орлика. Львів’янин Богдан Сулик звернувся на «Гарячу лінію міста» із проханням збільшити кількість автобусів на цьому маршруті принаймні на час «жорсткого карантину».

На це він отримав наступну відповідь: «Богдан Сулик, як повідомили в Львівському комунальному АТП № 1, кількість автобусів на маршруті узгоджена із Управлінням транспорту ЛМР.

За інформацією ЛК АТП № 1, працівники регулярно проводять хронометражі на всіх маршрутах.

За повідомленням ЛК АТП № 1, встановлено, що наразі необхідності у збільшенні випуску автобусів на маршруті № 46 немає.

Додатково в ЛК АТП №1 зазначають, що вчора, 21.01.2021 і сьогодні 22.01.2021 р. на маршруті № 46 курсує 18 автобусів великої місткості (випуск становить 100%, тобто всі заплановані маршрути виїздять на маршрут). Дякуємо за Ваше звернення».

Зазначимо, що поліція, яка мала б реагувати на порушення вимог «жорсткого карантину», запровадженого Урядом по всій Україні, мала б реагувати на порушення, щодо кількості пасажирів у салонах комунальних автобусів і штрафувати керівництво ЛК АТП №1. Але цього не відбувається.

«Чемно просиш збільшити кількість автобусів на маршруті, щоб можна було в той автобус поміститися. (Про неможливість дотримання соціальної дистанції та інших карантинних обмежень, навіть, не згадував.)

І отримуєш відписку, що «встановлено, що наразі необхідності збільшення випуску на маршруті немає» і «всі заплановані автобуси виїжджають на маршрут».

Для управління транспорту переповнений автобус - це не аргумент, в них свої обрахунки і своя реальність, в якій немає ніякої пандемії.

Байдуже, що зараз локдаун, байдуже, якщо ви носите маску і ретельно миєте руки. Достатньо один раз скористатися львівським громадським транспортом, щоб усі ваші зусилля звести нанівець», – написав на своїй сторінці в «Фейсбуку» Богдан Сулик.

Зауважимо, що Львівське комунальне АТП № 1 не здатне провести капремонт автобусів Львівського автобусного заводу 2008 – 2012 років випуску. Автобусів ЛАЗ моделей А183, А191 і А292 комунальний перевізник має біля 30 одиниць, але ці автобуси в основному стоять на території ЛК АТП № 1 на вулиці Авіаційній. Нездатність керівництва перевізника організувати ремонт автобусів уже викликала незадоволення у голови постійної  транспортної комісії ЛМР Ігоря Зінкевича.

comments powered by HyperComments