У Львівській міськраді розповіли про проекти в галузі медицини, які у 2021 році реалізують за кошти бюджету розвитку Львова

П'ятниця, 22 січня 2021, 17:39
Найбільше проектів – 18 буде реалізоване у Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова, по 4 проекти реалізують у 8-ій міській лікарні та у дитячій лікарні на вулиці Орлика

У Львівській міськраді триває презентація бюджету розвитку Львівської МТГ на 2021 рік в рамках консультацій із громадськістю, які триватимуть до 1 лютого. Проекти у медичній сфері, які планується реалізувати за кошти бюджету розвитку цього річ представляла очільниця міського Управління охорони здоров’я Наталія Літвінська. Про це повідомили у прес-службі Львівської мерії.

«Бюджет розвитку галузі охорони здоров’я на 2021 рік становить 150 млн грн.

З них капітальних ремонтів і реконструкцій заплановано на суму понад 125 млн грн.

Маємо 21 новий об'єкт на суму 21,7 млн грн. Перехідних об'єктів –  35 на суму 103,6 млн грн. Обладнання – 13 одиниць на загальну суму 24,6 млн грн.

Хочу наголосити, що сюди включено пропозиції головних лікарів, які вони подавали на депутатських комісіях», — зазначила Наталія Літвінська,

Найбільше об'єктів реалізують в лікарні швидкої медичної допомоги м. Львова – 18, у 8-мій міській лікарні – 4, у міській дитячій лікарні – також 4 об'єкти. І лікарні, і поліклініки міста подали свої пропозиції, тож їх включено у перелік об'єктів на цей рік.

Серед найбільших проектів – обладнання для центру кохлеарної імплантації; центру паліативної та хоспісної допомоги; рентген-обладнання і ангіографічна операційна; облаштування кабінетів під КТ та МРТ; придбання апарату ІФА; створення амбулаторій сімейної медицини; заміна і ремонт ліфтів; ремонт фасадів; гідроізоляція тощо.

Пріоритетом у Львові залишається розвиток первинної медичної допомоги. На сьогодні в місті є 21 амбулаторія, і Управління охорони здоров’я поставило собі за мету кожного року відкривати не менше 2 амбулаторій.

«Ми дотримуємося наших намірів. Минулого року ми відкрили 2 амбулаторії, і цього року також плануємо відкрити 2 амбулаторії», – зазначила чиновниця.

Детально ознайомитися із проектами в галузі медицини, які планується реалізувати за кошти бюджету розвитку Львова-2021 можна за цим посиланням.

comments powered by HyperComments