У Львові суд розгляне справу грузинського «злодія в законі»

Четвер, 21 січня 2021, 14:53
21 січня Львівський апеляційний суд розглядатиме справу грузинського «злодія в законі» Рамаза Цикорідзе, який намагається легалізуватись в Україні
У Львові суд розгляне справу грузинського «злодія в законі»

Про це пише Depo.Львів, з посиланням на Вголос. Засідання розпочнеться о 16:00. Дозвіл на постійне перебування в нашій державі Цикорідзе отримав у 2016 році внаслідок визнання його опікуном над недієздатним мешканцем Львівщини.

30 листопада 2020 р. Буський районний суд розглянув аргументи правоохоронних органів про те, що факт опікунства є фіктивним та встановлений з порушенням законодавства, а також задовільнив скаргу органу опіки та піклування щодо неналежного виконання Цикорідзе опікунських обов’язків, позбавивши останнього статусу опікуна. Таким чином, "злодій в законі" втратив підстави для подальшого перебування в Україні.

Незважаючи на це, він не залишає спроб залишитись в Україні. Справу розглядатиме  колегія суддів Савуляк Р.В., Мікуш Ю.Р., Приколота Т.І. Якщо в апеляції буде підтримано рішення суду першої інстанції це сприятиме процесу депортації Цикорідзе.

Рамаз Цикорідзе відомий у статусі так званого "злодія в законі" на прізвисько "Рамаз Багдадський"/"Рамаз Кутаїський". Його також іменують "королем злочинного світу". Загалом "українське досьє" кримінального авторитета містить близько десятьох спроб здійснення його примусової депортації на етнічну Батьківщину, а також до Туреччини. Однак з неймовірною впертістю кожного разу "Рамаз" знаходив можливості, аби повернутися.

Нагадаємо, що визнання в 2016 році "короля злочинного світу"  опікуном/піклувальником Володимира Сірого стало підставою для надання Рамазу Цикорідзе посвідки на постійне право проживання на території України, що слугувала своєрідною індульгенцією від намагань силовиків запроторити злодія в законі в пункт для нелегалів або домагатися його видворення за межі нашої держави.

Цикорідзе,  якого до еліти кримінального світу було долучено у 25-річному віці на Батьківщині, наприкінці 2000-х вважався так званим "смотрящим" за Ростовською областю Росії. Але відтоді змінив географію та вже понад десять років як міцно пов'язав свою долю з Україною - передусім з Київщиною та Львівщиною.

Історія подальших взаємин Цикорідзе з вітчизняними правоохоронцями неодноразово знаходила своє відображення на шпальтах ЗМІ. Чого варта хоча б детективна історія, як у березні 2011 року "Рамаза Багдадського" після затримання працівниками російського УБОЗу намагалися депортувати до Грузії через територію України. Тоді король злочинного світу "випарувався" з літака в столичному аеропорту, відшукати та затримати зрештою його вдалося тільки через 7 місяців на території Шевченківського району Львова.

comments powered by HyperComments